Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Τα ντοκουμέντα του Παυλίδη

















7 Απριλίου 2009, 22:17
Έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν την αθωότητά του κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Αιγαίου, Αριστοτέλης Παυλίδης.
Ως γνωστόν, στις κατηγορίες του εφοπλιστή Φώτη Μανούση, ότι ο υπουργός χρηματίστηκε για να ξεπληρώσει διαμέρισμα της κόρης του, Αγγελικής, στο Νέο Ψυχικό, ο κ. Παυλίδης απαντά ότι το δάνειο εξοφλήθηκε από τον αδελφό του, Αναστάσιο Παυλίδη.
Σήμερα, κατατέθηκαν στην Προανακριτική, αποδείξεις τραπεζών σχετικά με τα επίμαχα ποσά, αλλά και φαξ του Αναστάσιου Παυλίδη, που δίνει εντολή να γίνει ανάληψη 210.000 ευρώ από λογαριασμό του.
Οι άγονες γραμμές, όπως φαίνεται από το έγγραφο που ακολουθεί, μόνο άγονες δεν είναι για τους πλοιοκτήτες. Η «zougla.gr» δημοσιεύει σήμερα την προκήρυξη του διαγωνισμού ύψους 20.124.00 ευρώ, που απετέλεσε το «μήλον της έριδος».
Η επιδοτούμενη γραμμή πήγε τελικά σε άλλον εφοπλιστή και όχι στο Φώτη Μανούση, γεγονός που τον ανάγκασε να κάνει τις καταγγελίες περί χρηματισμού.

Η Προανακριτική Επιτροπή καλείται να αποφασίσει αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης θα περάσει το κατώφλι του Κοινοβουλίου και θα βρεθεί ενώπιον των 13 βουλευτών, για να μιλήσει τόσο για τα γεγονότα όσο και για τις καταγγελίες που έκανε για χρηματισμό των δύο αντρών, του πρώην υπουργού, Α. Παυλίδη και του συνεργάτη του, Παναγιώτη Ζαχαρίου, ώστε τα πλοία του να κερδίσουν τα δρομολόγια των άγονων γραμμών.
Ο εφοπλιστής, μιλώντας στο «ALTER» και το Νίκο Χατζηνικολάου, επέμεινε πως ο υπουργός του πρότεινε να ανασκευάσει τις καταγγελίες στον εισαγγελέα και να συνεχιστεί η συνεργασία τους.
Στις καταγγελίες, από την άλλη, του χρηματισμού γίνεται λόγος για έξι επιταγές αξίας 525.000 ευρώ, που δεν εισπράχτηκαν ποτέ και 125.000 ευρώ σε μετρητά για τα οποία δημιουργήθηκε και το ζήτημα. Αν δηλαδή πήγαν ή όχι στην αγορά ακινήτου.

ΠΗΓΗ ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου