Σάββατο 9 Μαΐου 2009

10 «άχρηστα» gadgets


Οι μάγοι των παραμυθιών, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχουν μετακομίσει στη Silicon Valley και σε αντίστοιχες κοιλάδες του πλανήτη, όπου ζουν και εργάζονται νυχθημερόν προσπαθώντας με κάθε δυνατό, πιθανό ή απίθανο τρόπο να μετατρέψουν τα πιο τρελά όνειρά μας σε χειροπιαστή πραγματικότητα. Αλλωστε, όπως έχει υποστηρίξει και ο μετρ της επιστημονικής φαντασίας Arthur C Clarke, η προηγμένη τεχνολογία δεν διαφέρει και πολύ από τη μαγεία. Ενα είδος μαγείας που όλοι φανταζόμαστε και που κάποιοι θα μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν. Μόνο που μερικές φορές ξεφεύγουν λίγο. Και κατασκευάζουν gadgets με τις πιο ανόητες εφαρμογές που μπορεί να φανταστεί κανείς. Το φαινόμενο κοντεύει να γίνει τάση στην Ασία και ειδικά στην Κίνα, όπου κατασκευάζονται –ή πωλούνται (!)– τα περισσότερα ιδιόμορφα γκατζετάκια. Oπως μάλιστα αναφέρει το Gizmodo, υπάρχει πλούσια γκάμα επιλογών, από κινητά–ταμπακέρες και ξυριστικές μηχανές μέχρι δερμάτινα μπουφάν και παντελόνια που μετατρέπονται σε mp3 players. Είναι να απορεί κανείς τι περνά από το μυαλό των κατασκευαστών τους και ακόμη περισσότερο από αυτό όσων τα αγοράζουν. Σουγιάς: Φαίνεται ότι δεν επαρκούν τα συμβατικά όπλα και πρέπει να εφεύρουμε καινούργια όπως ο σουγιάς GRAD. Πρόκειται για ένα μεταμφιεσμένο περίστροφο των 0,22 χιλιοστών και κοστίζει 699 δολάρια (€528).

LCD ζάντες: Αλουμινίου ή όχι, η ουσία είναι πως θα προβάλλουν βιντεάκια και φωτογραφίες. Οι ζάντες αυτές διαθέτουν οθόνη LCD και παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτων, όπου και, όπως ήταν αναμενόμενο, αποτέλεσαν το κέντρο του ενδιαφέροντος.

MugMouse: Κούπα για το ζεστό ρόφημα της αρεσκείας μας και ποντίκι για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ταυτόχρονα. Συνδέεται μέσω USB θύρας και χωράει 150 ml. Δυστυχώς, όταν η κούπα είναι γεμάτη, το ποντίκι του PC είναι αργό.
Κινητό – ξυριστική μηχανή: Το Rong Zun 758 Razor είναι, επίσης, και κινητό τηλέφωνο, με 2,6 ιντσών οθόνη αφής, κάμερα στα 3 megapixels, mp3/mp4 player και ραδιόφωνο μεταξύ άλλων.
Πολυμηχάνημα: Πρακτικότατος σύντροφος για την κουζίνα, τουλάχιστον για όσους επιθυμούν να φτιάχνουν hot dogs, pop corn, να βράζουν αβγά και να ζεσταίνουν ψωμάκια την ίδια στιγμή. Ο,τι ακριβώς χρειάζεται η παχύσαρκη δυτική κοινωνία.

Ελβετικός σουγιάς: Φανταστείτε τι θα έκανε ο Μαγκάιβερ με ένα σουγιά σαν αυτόν. Διαθέτει 85 διαφορετικά εργαλεία και μόνο πρακτικός δεν φαίνεται.

Δερμάτινα ρούχα με mp3: Tο δερμάτινο τζάκετ κυνηγού έχει ενσωματωμένο mp3 player για τις μοναχικές ώρες αναμονής...

Toto: Το νέο πόνημα της γνωστής εταιρίας είναι το μπάνιο που θυμίζει ιατρείο. Διαθέτει όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να μετρά κανείς την αρτηριακή πίεση ή την πίεση του αίματος, καθώς και το σάκχαρο και διάφορα άλλα ευχάριστα.

Taser: Οπλο με ηλεκτρισμό που ταυτόχρονα επιτρέπει στο χρήστη να ακούει μουσική, γιατί είναι και mp3 player.
Κινητό–ταμπακέρα: Και το βραβείο για το πλέον ανόητο γκάτζετ κερδίζει ασυζητητί το κινεζικό αυτό πόνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου