Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Σε 103 ανέρχονται οι νεκροί στις μάχες στο Μογκαντίσου και σε 18.000 οι εκτοπισμένοι μέσα σε μια εβδομάδα


Οι μάχες μεταξύ των σομαλικών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και των ισλαμιστών ανταρτών έχουν προκαλέσει το θάνατο 103 ανθρώπων, τον τραυματισμό 420, και τον εκτοπισμό άλλων 18.000 στο Μογκαντίσου από τις 7 Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενημέρωσης της Σομαλίας Φάρχαν Αλι Μοχαμούντ.
"Στις μάχες σκοτώθηκαν 103 άνθρωποι και άλλοι 420 τραυματίστηκαν, ενώ 18.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους μέχρι σήμερα", δήλωσε ο υπουργός στον Τύπο.

Οι κάτοικοι συνεχίζουν και σήμερα να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα, όπου από το πρωί δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο βίας, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. θες, οι αντάρτες αναπτύχθηκαν κοντά στο προεδρικό μέγαρο και τα δημόσια κτίρια και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας και τις δυνάμεις της ειρηνευτικής αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM).

Προκειμένου να αντιμετωπίσει την προέλαση των ανταρτών, η μεταβατική κυβέρνηση της Σομαλίας διόρισε νέο διοικητή του στρατού, ανακοίνωσε ο υπουργός. διοικητής του στρατού Σαϊντ Μοχάμεντ Χίρσι αντικαταστάθηκε από τον υποδιοικητή της αστυνομίας Γιουσούφ Οσμαν Ντουμάλ, διευκρίνισε.
"Ο Γιουσούφ Οσμαν Ντουμάλ τοποθετήθηκε διοικητής, θα έχει τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην πρωτεύουσα. Ο προκάτοχός του ορίστηκε διοικητής της ασφάλειας του προεδρικού μεγάρου".

Οι αντάρτες εξαπέλυσαν στις 7 Μαΐου επίθεση για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Σεΐχη Σαρίφ Άχμεντ.
Στη Σομαλία μαίνεται εμφύλιος πόλεμος από το 1991.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου