Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Βρέφος εθισμένο στην ηρωίνη πέθανε έχοντας 13 σπασμένα πλευρά


16 Μαΐου 2009, 14:09
Μια σοκαριστική ιστορία που ξεσκεπάζει τις τραγικές πτυχές του συστήματος ανάδοχων οικογενειών στη Μ. Βρετανία βγήκε στην επιφάνεια, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου ενός μωρού μόλις τριών μηνών.

Η μητέρα της μικρής Τσέλσι Έσσεξ ήταν ηρωινομανής, με αποτέλεσμα το νεογέννητο βρέφος να αναγκαστεί να περάσει τις πρώτες πέντε εβδομάδες της ζωής του στο νοσοκομείο, με συμπτώματα στερητικού συνδρόμου, μέχρι να αποτοξινωθεί.

Στη συνέχεια δόθηκε σε μια ανάδοχη οικογένεια, η οποία είχε υπό την κηδεμονία της άλλα 13 παιδιά, όλα κάτω των τριών ετών.

Η Τσέλσι υπέφερε καθώς το ζευγάρι των ανάδοχων γονιών την κακομεταχειρίζονταν και σε ηλικία μόλις 12 εβδομάδων εισήχθη στο νοσοκομείο με καρδιακή προσβολή που προήλθε από σοβαρή στομαχική μόλυνση.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο δεν κατάφεραν να σώσουν το βρέφος, ενώ κατά τη διάρκεια των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι είχε 13 σπασμένα πλευρά ως αποτέλεσμα «ισχυρής πίεσης από ενήλικα», καθώς και τραύματα στα χείλη από «εξαναγκαστικό τρόπο ταΐσματος».


Το περιστατικό συνέβη τον Ιανουάριο του 2007 και η ιατροδικαστική έκθεση στη σορό του βρέφους δεν έδειξε ότι η εμφανής κακομεταχείρισή του από τους ανάδοχους γονείς δεν είχε σχέση με την αιτία θανάτου του.

Αυτό που μένει στο τέλος, είναι η σκέψη των εφιαλτικών ημερών που έζησε η μικρή Τσέλσι, εξαιτίας του διάτρητου συστήματος ανάδοχων οικογενειών, που δεν μπόρεσε να την προστατέψει και πιθανώς να της στοίχισε τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου