Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Διακόπηκε για τις 15 Μαΐου η δίκη Μαντούβαλου


4 Μαΐου 2009, 14:28
Ξεκίνησε με την υποβολή ενστάσεων, αλλά διακόπηκε για τις 15 Μαΐου η δίκη του Πέτρου Μαντούβαλου, που κατηγορείται για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Συγκατηγορούμενοί του, ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης, ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπολέτσης και οι δικηγόροι Χρήστος Χατζηπαναγιώτου και Σωτήρης Ντινόπουλος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πέτρος Μαντούβαλος δήλωσε ότι επιθυμεί να δικαστεί το ταχύτερο δυνατό. Επισήμανε, μάλιστα, ότι αυτός κίνησε τις διαδικασίες για την ανεξαρτητοποίησή του και βρίσκεται εδώ κατηγορούμενος ως απλός πολίτης και όχι ως πολιτικός ή δικηγόρος.

Ερωτώμενος για την στάση που τηρεί ο Αριστοτέλης Παυλίδης -με την μέχρι τώρα άρνησή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα- ο κ. Μαντούβαλος αρνήθηκε να σχολιάσει ο,τιδήποτε.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί των δύο ενστάσεων που υποβλήθηκαν. Η πρώτη ένσταση αφορά στη δυνατότητα δικηγόρων να καταθέσουν ως μάρτυρες λόγω του επαγγελματικού απορρήτου, και η δεύτερη ένσταση αφορά στο εάν ήταν εμπρόθεσμη η άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μαντούβαλου.

Την απόρριψη και των δύο ενστάσεων ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου