Τρίτη 12 Μαΐου 2009

16χρονη συνελήφθη για τη χθεσινή επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο της Βόνης


12 Μαΐου 2009, 11:44
Ως ύποπτη της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι στο λύκειο Άλμπερτ Αϊνστάιν της Βόνης, όπου τραυματίστηκε μία μαθήτρια, η αστυνομία συνέλαβε μια έφηβη 16 ετών.

Η νεαρή εμφανίσθηκε με μάσκα και μαχαίρωσε στο χέρι μία συμμαθήτριά της, η οποία χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Αρχικά, οι Αρχές νόμιζαν ότι επρόκειτο για άντρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της αστυνομίας, η νεαρή σκόπευε να βάλει φωτιά στο σχολείο με βόμβες μολότοφ, οι οποίες τελικά βρέθηκαν στην τσάντα της, ενώ μαζί της είχε και ένα όπλο πεπιεσμένου αέρα.

Όπως εξήγησαν οι Αρχές, τα δύο κορίτσια διαπληκτίστηκαν στις τουαλέτες του σχολείου, καθώς το θύμα θέλησε προφανώς να τη σταματήσει, με αποτέλεσμα να δεχθεί την επίθεση με το μαχαίρι. Σύμφωνα με την εφημερίδα Express, η 16χρονη έκοψε τον μισό αντίχειρα του θύματος.

Ύστερα από το περιστατικό η διεύθυνση του σχολείου σήμανε συναγερμό και η αστυνομία απομάκρυνε τους περίπου 800 μαθητές από το κτίριο, χωρίς ωστόσο να συλληφθεί η δράστης, η οποία είχε ήδη διαφύγει.

Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα γράμμα που είχε αφήσει η έφηβη, αλλά αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το περιεχόμενο. Ορισμένα μέσα κάνουν λόγο για «αποχαιρετιστήριο γράμμα», στο οποίο ανέφερε και την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει την επίθεση.

Η αστυνομία της Γερμανίας τελεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας για την ασφάλεια στα σχολεία, ιδιαίτερα ύστερα από το περιστατικό της 11ης Μαρτίου σε σχολείο του Βίνεντεν, στη νότια Γερμανία, όπου ένας 17χρονος σκότωσε με καραμπίνα 15 ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου