Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Το μωρό που τρώει 2.000 θερμίδες την... ημέρα



5 Μαΐου 2009, 18:09
Η ζωή για την 1,5 έτους Άγκαθα δεν ξεκίνησε ρόδινα, αφού γεννήθηκε πρόωρα και από τότε δεν έχει καταφέρει να αναπτυχθεί με τους φυσιολογικούς ρυθμούς για την ηλικία της.

Οι γιατροί λένε ότι για να φτάσει στο φυσιολογικό βάρος, η μικρή Άγκαθα πρέπει να καταναλώνει κάθε μέρα τροφές με συνολική ενεργειακή αξία 2.000 θερμίδων.

Η δίαιτα της μικρής περιλαμβάνει οτιδήποτε έχει υψηλή θερμιδική αξία, αλλά οι γονείς της λένε ότι δεν της δίνουν ποτέ έτοιμα γεύματα που παραγγέλνουν «απ’ έξω».

Ωστόσο, αναγκάζονται να «εμπλουτίζουν» σχεδόν κάθε της γεύμα με επιπλέον ελαιόλαδο ή κρέμα γάλακτος.

Η συνιστώμενη ποσότητα θερμίδων που πρέπει να λαμβάνει καθημερινά η Άγκαθα βασίζεται σε δίαιτα που έφτιαξε ειδικά γι αυτήν ένας διαιτολόγος, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να αναπτύξει μελλοντικά προβλήματα το 16 μηνών κοριτσάκι.

Η Άγκαθα γεννήθηκε 11 εβδομάδες νωρίτερα από το προβλεπόμενο και ζύγιζε μόλις 1,33 κιλά. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή τις πρώτες ημέρες, ενώ έμεινε στο νοσοκομείο για σχεδόν τέσσερις μήνες πριν επιτρέψουν στη μητέρα της, Σαμάνθα, να την πάρει στο σπίτι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου