Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Πάγωμα των κρατικών δαπανών το 2010 στη Γαλλία


Η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία, με την υπέρβαση του δημοσιονομικού ελλείμματος και τις προϋποθέσεις που θέτει η Κομισιόν για τον έλεγχο του και εν τέλει τη μείωση του κάτω από το όριο του 3%, υποχρεώνει την κυβέρνηση Φρανσουά Φιγιόν να προχωρήσει στο πάγωμα των κρατικών δαπανών το 2010.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας στο πλαίσιο των προσπαθειών για έλεγχο των στοιχείων του προϋπολογισμού παγώνει τις δαπάνες, αλλά αποκλείει την αύξηση της φορολογίας.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε τις οικονομικές μας πολιτικές. Αυτός είναι ο λόγος που δεν αυξάνουμε τους φόρους. Θα ήταν αντιπαραγωγικό σε μία περίοδο ύφεσης», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Ο Φιγιόν ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι οι προσπάθειες περιστολής των κρατικών δαπανών δεν θα οδηγήσουν τη δεύτερη οικονομία στη ζώνη του Ευρώ σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς μέχρι το 2012, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνησή του.

«Ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλός στη Γαλλία, η κατανάλωση έχει παγώσει και οι τράπεζες παραμένουν σταθερές. Υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις, αλλά τίποτα δεν είναι εγγυημένο και δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο», αναφέρει ο Γάλλος πρωθυπουργός που αναμένει «αργή ανάκαμψη» στην Ευρώπη τον επόμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου