Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Το 50% των χρηστών στο Ιντερνετ στην Ελλάδα επισκέπτεται Blogs!


Ενω το 69% έχει λογαριασμό ..δηλαδή προφίλ σε κάποιο site social network!

(Site κοινωνικής δικτύωσης και γνωριμιών...Που είσαι www. galonia .gr να τους συλλάβεις όλους τους ματάκηδες και μπλογκάκηδες του διαδικτύου...και να χώσεις μέσα στο κορυδαλλό τους αδίστακτους εγκληματίες ιδιοκτήτες των site )

Το ίντερνετ στην Ελλάδα
Σύμφωνα με την έρευνα e-metrics για το Internet, που πραγματοποιήθηκε από την AGB Nielsen Media Research και τη Phaistos Networks, υπό την αιγίδα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και με τη συνεργασία του IAB Hellas, το 91,4% των χρηστών αναζητά πληροφορίες, το 79,1% ενημέρωση, το 67,2% χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να επικοινωνεί και το 61,4% ψάχνει πληροφορίες για αναζήτηση δουλειάς. Η έρευνα φιλοξενήθηκε από 97 σάιτ και συμμετείχαν 21.221 χρήστες (το 78,8% είναι άντρες). Το 74,5 από αυτούς που συμμετείχαν χρησιμοποιούν το ίντερνετ περισσότερο από 3 χρόνια.

Ενημέρωση

Πολύ σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι το ίντερνετ είναι για το 66,9% που πήρε μέρος στην έρευνα, η κύρια πηγή καθημερινής ενημέρωσης.
Ειδικότερα, τα θέματα για τα οποία ενημερώνονται οι χρήστες συχνότερα μέσω διαδικτύου, είναι για πολιτικές ειδήσεις (65,4%), για επιστήμη και τεχνολογία (60,3%), τον καιρό (58,7%), για αθλητικά (51,6%), για οικονομία και χρηματιστήριο (45,6%) και κοινωνικά και καλλιτεχνικά (26,8%).

Social

Όσο αφορά το blogging, το 9,9% των ερωτηθέντων έχει δικό του μπλογκ, ενώ το 50,6% τα επισκέπτεται συχνά. Σχετικά με τα social networking σάιτ, το 58,8% χρησιμοποιεί κάποιο από αυτά, ενώ το 50,5% από αυτούς που έχουν λογαριασμό το ή τα επισκέπτονται καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου