Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Φαβορί η Νορβηγία στην Betfair Predicts - Η Ελλάδα μέχρι στιγμής στη δεύτερη θέση


Η Νορβηγία αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κερδίσει στη Eurovision καθώς ο Alexander Rybak με το τραγούδι “Fairytale” έχει απόδοση 2,62 στην Betfair για να είναι ο μεγάλος νικητής.
Η Ελλάδα είναι το δεύτερο φαβορί με απόδοση 8,00 στο ανταλλακτήριο της Betfair ενώ ακολουθεί η Τουρκία με 10,50, η Βοσνία Ερζεγοβίνη με απόδοση 19,50 και το Αζερμπαϊτζάν που ανταλλάσσεται στο 23,00.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Betfair Michael Robb δήλωσε σχετικά: « Η Eurovision αποτελεί ευκαιρία για εκπλήξεις όχι μόνο λόγω κάποιων εκκεντρικών συμμετοχών αλλά και λόγω των στοιχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περσινή διοργάνωση ανταλλάχθηκαν περίπου €10 εκ. (£9 εκ.) περισσότερα απ’ όσα είχαν παιχτεί στον τελικό του FA Cup που είχε διεξαχθεί μια εβδομάδα πριν τον τελικό της Eurovision. Αυτή τη χρονιά φαίνεται ότι η Νορβηγία θα είναι εκείνη που θα κερδίσει αλλά με τους νέους κανόνες ψηφοφορίας κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να γίνει».

Αναμένοντας τον μεγάλο τελικό η Betfair ελπίζει να σπάσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness World συγκεντρώνοντας ένα πλήθος μιμητών του θρυλικού συγκροτήματος Abba στο Λονδίνο την Πέμπτη 14 Μαΐου.
Οι αποδόσεις όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα στο ανταλλακτήριο της Betfair:

Νικητής Eurovision 2009 – Αποδόσεις Betfair: 2,62 Nορβηγία, 8,00 Ελλάδα, 10,50 Τουρκία, 19,50 Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αζερμπαϊτζάν 23,00, 20,00 Ηνωμένο Βασίλειο , 29,00 Γαλλία, 30,00 Ουκρανία, 18,00 Ισλανδία, 48,00 Μάλτα
Νικητής β’ ημιτελικών (14 Μαΐου) – Αποδόσεις Betfair: 2,02 Νορβηγία, 3,90 Ελλάδα, 10,00 Αζερμπαϊτζάν, 12,00 Ουκρανία

Η πιθανή νίκη της Νορβηγίας ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την Betfair Predicts, εταιρεία της Betfair η οποία συγκεντρώνει τις απόψεις πολλών ατόμων σχετικά με γεγονότα που θα διεξαχθούν μελλοντικά και τους επιτρέπει να αντιστοιχήσουν διαφορετικά στοιχήματα σε αποδόσεις. Ο μηχανισμός ανταλλαγής προβλέψεων είναι παρόμοιος με τον τρόπο που λειτουργούν τα Χρηματιστήρια, όπως δηλαδή καθορίζεται η τιμή μιας μετοχής. Τα αποτελέσματα αυτών των αγορών έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια από τα exit polls. Στο γράφημα που ακολουθεί είναι εμφανές ότι η Νορβηγία είναι η επικρατέστερη νικήτρια της Eurovision με 37% πιθανότητα και ακολουθεί η Ελλάδα στη δεύτερη θέση με 12,5%.

ΠΗΓΗ http://studioa-blog.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου