Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Οικονομική σκευωρία οδηγεί εταιρία παραγωγής κιβωτίων στη διάλυση


4 Μαΐου 2009, 23:57
Σε πλειστηριασμό βγάζει η Ελληνική Τράπεζα δύο κτίρια στα οποία στεγάζονται τα γραφεία και οι εγκαταστάσεις της εταιρίας παραγωγής κιβωτίων ΒΙ.ΠΑ.Κ. επειδή, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα και νυν μεγαλομέτοχο, Δημήτρη Λυμπερόπουλο, ο υπεύθυνος για την οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης, Γιώργος Γκάμαρης, μοίραζε πλαστές επιταγές ύψους περισσότερων των 500 χιλιάδων ευρώ, οι οποίες έφεραν την επωνυμία της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, πάντοτε σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, ο Γκάμαρης απέσπασε από τους τρεις μετόχους δελτία αποστολής, τιμολόγια, σφραγίδες, καθώς και δύο μπλοκ επιταγών, τα οποία χρησιμοποίησε, χωρίς να υπογράφει ο ίδιος, για να «χρηματοδοτήσει» τρίτους, οι οποίοι παρουσιάζονταν ως προμηθευτές ή συνεργάτες της ΒΙ.ΚΑ.Π., ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν την παραμικρή σχέση.

Για την ιστορία, ο κ. Λυμπερόπουλος εξαγόρασε το 92% των μετοχών της εταιρίας στα μέσα Μαΐου του 2008, μη γνωρίζοντας τα περί πλαστών επιταγών και λίγες ημέρες αργότερα ενημερώθηκε ότι τα κτίρια της εταιρίας, αξίας δύο εκατομμυρίων βγαίνουν σε πλειστηριασμό έναντι περίπου 150 χιλιάδων ευρώ. Δικαιολογία; Οι πλαστές επιταγές με τις οποίες πλήρωνε τους δήθεν προμηθευτές ο Γιώργος Γκάμαρης. Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Λυμπερόπουλος κατέθεσε μήνυση καθότι το δικό του όνομα δεν αναγραφόταν στις επιταγές, η απάντηση της τράπεζας ωστόσο ήταν κυριολεκτικά αποστομωτική. Στις επιταγές αναγράφεται το όνομα της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη μεγαλομέτοχος, Άννα Μιχαηλίδη, η οποία και υπέγραφε τις επιταγές δε γνώριζε απολύτως τίποτα για την υπόθεση, καθότι δεν είχε γνώσεις οικονομικών.

Σήμερα η εταιρία δεν λειτουργεί, αφού ο πλειστηριασμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη και όπως επισημαίνει ο κ. Λυμπερόπουλος, εάν η επιχείρηση πωληθεί, περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου