Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Το άγαλμα του «μοδάτου» Ιησού

Το μπρούτζινο άγαλμα ενός σύγχρονου άνδρα με τζιν και μοντέρνα κόμμωση υποδέχεται τους πιστούς του καθολικού ναού του Αγίου Φιλίππου στο ανατολικό Σάσεξ της Αγγλίας. Το άγαλμα του μοντέρνου άνδρα που έχει τοποθετηθεί στο καμπαναριό με τρόπο ώστε να «κοιτάζει» απευθείας τους περαστικούς απεικονίζει το σύγχρονο Θεάνθρωπο.
Ο πάτερ Ντέιβιντ Μπάκλεϊ στα εγκαίνια του πρωτότυπου αυτού έργου, που στοίχησε περίπου 40.000 ευρώ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική ανταπόκριση των πιστών, σε μια εποχή που η εκκλησία καταβάλει προσπάθειες να κάνει «ελκυστική» τη θρησκεία στους νέους. «Στόχος μας ήταν να παρουσιάσουμε έναν δυναμικό Ιησού που δεν πονάει και υποδέχεται ευχάριστα τους πιστούς» λέει ο ίδιος.

Οι πιστοί, πραγματοποίησαν πριν από ένα χρόνο, διαγωνισμό γλυπτικής με αφορμή την 50η επέτειο της ίδρυσης του ναού. Με 200 ψήφους έναντι 14, επελέγη το πρωτότυπο αυτό έργο που φιλοτέχνησε ο Μάρκους Κόρνις. «Πρόκειται για ένα απλό και άμεσο άγαλμα το οποίο εύχομαι να συμβάλει στο να νιώθουμε τον Ιησού κοντά μας και να μη φοβόμαστε» δήλωσε ο γλύπτης, πολλά έργα του οποίου έχει αγοράσει στο παρελθόν ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου