Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Κατατίθενται αγωγές για τα "έργα" της εθνικής οδού!


Στην Δικαιοσύνη αποφάσισε να προσφύγει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, με αφορμή την απαράδεκτη καθυστέρηση που σημειώνεται στην εξέλιξη των έργων επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου.

Η σταγόνα που... ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η άρνηση –ή μάλλον η προκλητική αδιαφορία- των αρμοδίων του ΥΠΕΧΩΔΕ να συναντηθούν με το Νομάρχη Δ/σου και τον αρμόδιο αντινομάρχη κ. Στάθη Κουσουρνά.
«Ενώ βρέθηκαν στην Ρόδο τα ανώτερα στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ κ.κ. Τυπάλδος -Γενικός Διευθυντής Υδραυλικών Έργων και Κοτσώνης
-Διευθυντής της Διεύθυνσης που επιβλέπει το έργο, δεν δέχτηκαν να συναντηθούν ούτε με το Νομάρχη, ούτε μ’ εμένα. Εμείς είχαμε ωστόσο επαφές με την τεχνική υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ στη Ρόδο και με τον εργολάβο κ. Στρίκο, αλλά οι διαπιστώσεις μας ήταν απαισιόδοξες. Έχουμε πλέον την εντύπωση ότι δεν θέλουν να ολοκληρωθεί το έργο...» τόνισε ο αντινομάρχης κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προσθέσει μία ακόμη ‘πινελιά’ στην έντονη ανησυχία που έχει προκληθεί εδώ και καιρό σε όλους τους φορείς –ξενοδόχους, δήμους, επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου κ.λπ.- για το πώς θα υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας αυτό το καλοκαίρι, αφού φαίνεται ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ κωλυσιεργούν προκλητικά, με συνέπεια να παραπέμπεται η αποκατάσταση της Εθνικής Οδού στις... καλένδες. Υπενθυμίζουμε επί του προκειμένου και τα σχετικά φωτορεπορτάζ της «δ».
Ο κ. Στρίκος πάντως, δήλωσε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μετά από ένα μήνα, παρά την ταλαιπωρία των διερχομένων οδηγών και παρά την δυσφήμιση του νησιού. Οι εκτιμήσεις λένε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο από την περιοχή Κοσκινού μέχρι και το σούπερ μάρκετ Λίντλ, όπου θα κλείσει ο κεντρικός δρόμος και θα μείνει μόνον μία.... λωρίδα ανοικτή! «Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε σαν Νομαρχία» είπε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε: «Είχαμε συμφωνήσει ότι μπορούν να κάνουν εργασίες από Φαληράκι έως Κολύμπια για τον αγωγό αλλά όχι μέσα στην Εθνική Οδό. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στην Δικαιοσύνη, αφού αυτό που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι πάνω απ’ όλα το κοινωνικό και το τοπικό συμφέρον και όχι αυτή η ταλαιπωρία...»

Το έργο Ρόδος – Αεροδρόμιο
Ο αρμόδιος αντινομάρχης, επισκέφθηκε χθες και το έργο στη δυτική πλευρά του νησιού προς το αεροδρόμιο, όπου είναι εγκατεστημένος ο εργολάβος, προκειμένου να διαπιστώσει την εξέλιξη των εργασιών. Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση σε τμήμα του δρόμου όπου έχουν γίνει τομές από τους δήμους Ιαλυσού και Πεταλούδων σε μήκος 4,5χλμ. και βρίσκεται πράγματι σε πολύ κακή κατάσταση. «Αυτό το τμήμα είναι η βιτρίνα της Ρόδου και θεωρούμε ότι η κατάσταση που κυριαρχεί, δεν τιμά καθόλου την φήμη του νησιού μας. Ζητήσαμε από τον εργολάβο να επισπεύσει τις εργασίες ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαϊου. Ήδη έχει γίνει η αποψίλωση της παλιάς ασφάλτου και εντός των ημερών θα πέσει το ασφαλτικό, όπως είπε». Η ταλαιπωρία των οδηγών θα συνεχιστεί αν και εκτιμάται ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν. Η εργολαβία αυτή ανέρχεται σε 730.000 ευρώ ενώ, παράλληλα, σχεδιάζεται η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών –προς το αεροδρόμιο. Το πρόγραμμα αναμένεται να εγκριθεί από το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο, ως γνωστόν καθυστερεί σε τέτοια θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου