Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάντα Μπάρμπαρα


8 Μαΐου 2009, 16:55
Περισσότεροι από 2.300 πυροσβέστες και 15 πυροσβεστικά ελικόπτερα συμμετέχουν στις αγωνιώδης επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που κατακαίνε για πέμπτη ημέρα την πολιτεία της Καλιφόρνια και απειλούν περισσότερες από 3.500 ιδιοκτησίες.
Οι πυροσβέστες που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στη Σάντα Μπάρμπαρα, όπου ήδη έχουν καταστραφεί δεκάδες υπερπολυτελείς κατοικίες, εκτιμούν ότι μόλις το 10% των πύρινων μετώπων έχουν τεθεί υπό έλεγχο.
Αν και στη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές σπιτιών στην περιοχή, οι πυροσβέστες παραμένουν σε επιφυλακή, διότι οι θερμές αέριες μάζες κινούνται με απρόβλεπτο τρόπο κατά το ηλιοβασίλεμα.
Περίπου 18.000 άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς απειλούνται από τις φλόγες, που έχουν καταστρέψει ήδη πάνω από 6.000 στρέμματα δάσους γύρω από την πόλη και τουλάχιστον 75 σπίτια.
Εν τω μεταξύ, 11 πυροσβέστες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να κατασβήσουν την πυρκαγιά. Η εφημερίδα Los Angeles Times γράφει σήμερα ότι ομάδα διασωστών κατάφερε να απεγκλωβίσει ομάδα μαθητών γυμνασίου που είχε κατασκηνώσει κοντά στην περιοχή που τυλίχθηκε στις φλόγες.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, έχει κηρύξει την κομητεία της Σάντα Μπάρμπαρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου