Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

"Κυβέρνηση ή μπάχαλο; Όποια περιοχή έχει δεξιό βουλευτή με τσαμπουκά παίρνουν λεφτά. Οι άλλοι πείνα και εξαθλίωση…"


"Ο βουλευτής Ν. Καβάλας Μιχάλης Τιμοσίδης, με αποκαλυπτική ερώτηση στη βουλή, αποκαλύπτει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν κυβερνάει! Απλώς, προσπαθούν ως μαυρογιαλούροι να μοιράζουν ψίχουλα…
Μοιράζουν χρήμα στους ελαιοπαραγωγούς για «ακαρπία», αλλά μόνον στους νομούς που οι δεξιοί βουλευτές είναι τσαμπουκάδες.
Κι εκεί στην Καβάλα, μάλλον οι βουλευτές της δεξιάς είναι...
κότες.
Στην αποκαλυπτική ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τιμοσίδης, ξεσκεπάζει αυτή τη γελοία πολιτική της δεξιάς και μεταξύ άλλων επισημαίνει:
«Ο Νομός Καβάλας δεν συμπεριλαμβάνεται και πάλι στις περιοχές που θα καταβληθούν αποζημιώσεις 75 εκατομμυρίων €…
Γνωρίζετε ότι στο Νομό Καβάλας και ειδικότερα στη Θάσο, καλλιεργούνται χιλιάδες στρέμματα ελιάς, που επλήγησαν από ακαρπία και μειωμένη παραγωγή…
Πρέπει να επισημανθεί ότι ο αγροτικός κόσμος του Νομού Καβάλας, στη δύσκολη καλλιεργητική περίοδο του 2008, έχει αποκλεισθεί συστηματικά και κατ΄ εξακολούθηση, με αποφάσεις δικές σας, από ενισχύσεις για την αντιστάθμιση της απώλειας εισοδήματος του. Ειδικότερα αποκλείστηκαν:
- οι μελισσοκόμοι της Θάσου (πάλι), που είχαν μειωμένη παραγωγή μελιού κατά 70%
- οι παραγωγοί καλοκαιρινής πατάτας του Δήμου Ορεινού, που είχαν μειωμένη παραγωγή κατά 40%...
Με βάση ποια στοιχεία εκτιμήσατε και τεκμηριώνετε ότι στο Νομό Καβάλας δεν υπήρξε "Ακαρπία και μειωμένη παραγωγή" το καλλιεργητικό έτος 2008-2009;»"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου