Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Εισαγγελική έρευνα για την ιδιοκτησία έκτασης στον Όλυμπο


7 Μαΐου 2009, 22:20
Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης μπήκε υπόθεση που αφορά έκταση δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων στην περιοχή του ανατολικού Ολύμπου, την κυριότητα της οποίας διεκδικούν, τόσο η μονή Αγίου Διονυσίου, η οποία βρίσκεται στο Λιτόχωρο Πιερίας, όσο και ο ομώνυμος δήμος.

Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, έπειτα από καταγγελίες που προηγήθηκαν. Η παραπάνω έκταση αποτελεί αντικείμενο χρόνιας αντιπαράθεσης μεταξύ της μονής και του δήμου Λιτοχώρου. Η μονή υποστηρίζει ότι διαθέτει τίτλους κυριότητας, από την εποχή του 19ου αιώνα, για έκταση που υπερβαίνει τα 50.000 στρέμματα.

Με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης έκτασης -σύμφωνα με τις καταγγελίες που προηγήθηκαν της εισαγγελικής εντολής - είχε εμπλακεί, κατά το παρελθόν, ο γνωστός για τη συμμετοχή του στο «παραδικαστικό» κύκλωμα -πρώην πρωτοδίκης- Λεωνίδας Στάθης. Ο τελευταίος, με αποφάσεις που αμφισβητήθηκαν από το δήμο Λιτοχώρου, άναψε το «πράσινο φως», ώστε να περάσουν οι υπό διεκδίκηση εκτάσεις στην ιδιοκτησία της Μονής.

Την εισαγγελική έρευνα ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Καμηλάρης. Σύμφωνα με τη σχετική έγγραφη παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Γιώργου Μπόμπολη, θα διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλόμενων, σε σχέση με τις διεκδικήσεις της μονής, καθώς και το εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου