Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Μπερλουσκόνι: Τα μισά σπίτια στη Λ' Άκουιλα είναι κατοικήσιμα


3 Μαΐου 2009, 07:33
Πάνω από τα μισά σπίτια στη σεισμόπληκτη πόλη Λ’ Άκουιλα είναι κατοικήσιμα, σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος επικαλείται τους ελέγχους που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή.

«Διεξάγουμε πάνω από 1.000 ελέγχους την ημέρα με 160 ομάδες τεχνικών και έχουν γίνει ήδη 22.700 έλεγχο. Από αυτούς φαίνεται ότι το 53,7% των σπιτιών μπορούν να κατοικηθούν άμεσα ενώ το 15,8% θα αποκατασταθεί μετά από περίπου 30 ημέρες επισκευών», τόνισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε ομιλία του προς τιμήν των οργανώσεων αρωγής για τις υπηρεσίες τους μετά το σεισμό.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι το νοσοκομείο στην περιοχή θα ανοίξει ξανά έως το τέλος του μήνα και ότι πολλά σπίτια που υπέστησαν ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί έως την 10η Σεπτεμβρίου.

Μετά το σεισμό ο οποίος στοίχισε τη ζωή 300 και πλέον ανθρώπων, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε προκαλέσει σάλο όταν δήλωσε πως οι σεισμοπαθείς θα έπρεπε να δουν αυτό που τους συνέβαινε σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ.

Ο Μπερλουσκόνι πρότεινε, η σύνοδος του G8 που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο στο νησί Λα Μανταλένα, στα ανοικτά της Σαρδηνίας, να γίνει στη Λ' Άκουιλα, κάτι που, όπως εκτίμησε, θα βοηθούσε τις προσπάθειες για την ανοικοδόμησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου