Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Βρέθηκαν φώκιες στα Τζουμέρκα!!!


Την αποκάλυψη έκανε το ίδιο το ΥΠΕΧΩΔΕ, που όπως είναι γνωστό αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος. Το ΥΠΕΧΩΔΕ έστειλε προσκλήσεις σε περιβαλλοντικούς συλλόγους για τον ορισμό εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.
Για τους μη Ηπειρώτες θέλω να θυμίσω ότι τα Τζουμέρκα είναι...

ψηλά και περήφανα βουνά κι όχι τμήμα νησιώτικου αρχιπελάγους!!! Γιατί το αναφέρω;
Επειδή το ΥΠΕΧΩΔΕ απέστειλε πρόσκληση στην οργάνωση ΜΟΜ, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, είναι η αρμόδια εταιρεία για την μελέτη και την προστασία της φώκιας Μονάχους Μονάχους και δραστηριοποιείται κυρίως στην Αλλόνησο και στην Κίμωλο, όπου υπάρχουν πληθυσμοί από τις φώκιες!!! Αυτή η πρόσκληση όπως καταλαβαίνεται έγινε γρήγορα ανέκδοτο, μεταξύ των ντόπιων συλλόγων, ΑΛΛΑ...
Προκάλεσε όμως μεγαλύτερη εντύπωση το ότι δεν έστειλε πρόσκληση στον Σύλλογο Προστασίας Αράχθου, που είναι από τους πιο δραστήριους συλλόγους, που έχει καταθέσει ένα σωρό προτάσεις για την προστασία και την ανάδειξη των Τζουμέρκων και που ήταν αυτός που με κινητοποιήσεις και δικαστικούς αγώνες κατόρθωσε να ματαιώσει την κατασκευή του φράγματος στον Άγιο Νικόλαο Αράχθου, που ήθελε να φτιάξει η ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.
Μάλλον αυτός ήταν και ο λόγος της μη πρόσκλησης. Φαίνεται ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν θέλει ...ενοχλητικούς στο Δ.Σ. του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.
Και καλά ο Σουφλιάς ας πούμε ότι δεν ήξερε, ο Γιαννιώτης υφυπουργός του, ο Καλογιάννης δεν γνωρίζει τον Σύλλογο; Καλό θα ήταν να παρέμβει και να πει δυο κουβέντες στον Υπουργό του... Στο καλό αυτί όμως έτσι;!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου