Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Με προβλήματα η έξοδος για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς




1 Μαΐου 2009, 12:58

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα, καθώς αρκετοί είναι οι Αθηναίοι που επέλεξαν να φύγουν σήμερα για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ή να δραπετεύσουν έστω και για μια ημέρα από το κλεινόν άστυ.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, όπου μετά τον κόμβο του Ασπροπύργου και μέχρι το τέλος της εξόδου της Αττικής Οδού προς την Ελευσίνα τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές επτά χιλιομέτρων.
Ακινητοποιημένα είναι και τα οχήματα στην εθνική Αθηνών-Λαμίας, με την κίνηση να ξεκινά από το ύψος του Ρέντη μέχρι τα διόδια των Αφιδνών.
Την ίδια ώρα, τόσο η Περιφερειακή Οδός Υμηττού στην είσοδο προς τα Μεσόγεια όσο και η παραλιακή οδός είναι μπλοκαρισμένες.
Πρωτομαγιά... με χιόνια και βροχές
Αυτή την Πρωτομαγιά, οι κάτοικοι των ορεινών στα Γιάννενα θα έχουν ένα λόγο παραπάνω να τη θυμούνται, αφού ξύπνησαν… στα λευκά! Λόγω της «επιδρομής» του χιονιά χρειάστηκε σε αρκετές περιπτώσεις να βγουν τα φτυάρια από τις αποθήκες για να καθαριστούν οι δρόμοι.
Και στην υπόλοιπη χώρα όμως ο καιρός θα είναι άστατος το τριήμερο, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Αιγαίου, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Το Σάββατο ο καιρός δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν νεφώσεις, ενώ τις απογευματινές ώρες θα υπάρξουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Την Κυριακή, ημέρα επιστροφής των εκδρομέων, ο καιρός θα είναι αίθριος. Στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι - βορειοανατολικοί, 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου