Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Επικίνδυνο το φετινό καλοκαίρι


Επικίνδυνο είναι το φετινό καλοκαίρι για την εκδήλωση πυρκαγιών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, με την Αττική να είναι μια από τις πιο επίφοβες περιοχές της χώρας.

Μίλωνας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής και μέλος της διακομματικής επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής Νίκος Καντερές, υποστήριξε ότι η χαμηλή βλάστηση στα δάση αυξήθηκε λόγω των βροχοπτώσεων και έχει συσσωρευτεί η βιομάζα, η οποία μόλις ξεραθεί θα αποτελέσει καύσιμη ύλη.

Από την πλευρά του, ο δασολόγος Νίκος Χλύκας, επισήμανε ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε την αντιπυρική περίοδο, αφού δεν έχουν ακόμα κατανεμηθεί οι πιστώσεις για έργα στις δασικές υπηρεσίες».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι επίφοβες είναι οι περιοχές στις οποίες δεν έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές τα προηγούμενα χρόνια και ότι θα πρέπει να υπάρξουν προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της συσσώρευσης της βιομάζας.

«Σε μια υπηρεσία όπως η Δασική, η οποία είναι τελείως αποδιοργανωμένη σε επίπεδο προσωπικού φύλαξης, οι εθελοντές δασοπυροσβέστες είναι πολύ καλός σύμμαχος», ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο Αναστάσιος Νάστης, καθηγητής Δασολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου