Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Είχαν σβήσει το Ισραήλ από χάρτες βρετανικής αεροπορικής εταιρείας


Με ένα μεγάλο συγγνώμη της βρετανικής εταιρείας BMI προς το Ισραήλ, φαίνεται να λήγει ένα περίεργο και παρ' ολίγον σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο.

Στον ηλεκτρονικό χάρτη που προσδιορίζει και ενημερώνει τους επιβάτες για την πορεία της πτήσης, η βρετανική αεροπορική εταιρεία BMI έχει... ξεχάσει να συμπεριλάβει το κράτος του Ισραήλ.

Μάλιστα οι ηλεκτρονικοί χάρτες στα αεροσκάφη της συγκεκριμένης εταιρείας χαρακτήριζαν την περιοχή με τον όρο "ισλαμικοί ιεροί τόποι" και παρουσίαζαν μόνο την πόλη της Χάιφα στο Ισραήλ, αλλά με την αραβική της ονομασία, Khefa.

Το επίσημο Ισραήλ που ενημερώθηκε για την «αμέλεια» διαμαρτυρήθηκε επισήμως και έφτασε σε σημείο να πει ότι η BMI προσπαθεί «να κρύψει την ύπαρξη του Ισραήλ».

Η BMI δικαιολογήθηκε χαρακτηρίζοντας το συμβάν τεχνικό λάθος, καθώς οι χάρτες δεν είχαν αλλάξει από αμέλεια όταν αγόρασε τα αεροσκάφη από εταιρεία που πετούσε μόνο σε περιοχές της Μέσης Ανατολής

«Εάν BMI είχε οποιαδήποτε πολιτική ατζέντα (απόκρυψης του κράτους του Ισραήλ), δεν θα είχε επενδύσει τόσο στη γραμμή Λονδίνο- Τελ Αβίβ,» ανέφερε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Η BMI που ιδρύθηκε το 2007, ως μετεξέλιξη μιας άλλης βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, πετάει κατά κύριο λόγο από το Ηνωμένο Βασίλειο προς μουσουλμανικές χώρες στη Μέση Ανατολή και έτσι οι χάρτες των αεροσκαφών έχουν επί το πλείστον επισημάνσεις που αφορούν κυρίως άραβες επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου