Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Υπέρ της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής τάσσεται ο Μπερλουσκόνι


10 Μαΐου 2009, 16:56
«Οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται σε διεθνή χωρικά ύδατα, θα συνεχίσουν να απωθούνται από τα πλοία και τα ταχύπλοα του ιταλικού λιμενικού», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ερωτώμενος από δημοσιογράφους. «Το δικαίωμα μας αυτό απορρέει από το ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση», πρόσθεσε ο Καβαλιέρε.

Ο Μπερλουσκόνι κατηγόρησε την αριστερά ότι «όταν κυβέρνησε την χώρα, άνοιξε τις πύλες εισόδου στους λαθρομετανάστες», σε αντίθεση με τη δική του κυβέρνηση που «οραματίζεται να δέχεται τους αλλοδαπούς που δικαιούνται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο».

Με τα λόγια του, ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσφερε πλήρη κάλυψη στον υπουργό εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε δώσει εντολή να απωθηθούν προς την Λιβύη, 223 μετανάστες που επέβαιναν σε πλεούμενα και οι οποίοι είχαν εντοπισθεί από την ιταλική ακτοφυλακή σε διεθνή χωρικά ύδατα, στα ανοικτά της Μάλτας.

«Η εφαρμογή της γραμμής αυτής θα συνεχισθεί μέχρι να σταματήσουν οι παράνομες αποβιβάσεις», δήλωσε τότε ο Μαρόνι. Για του λόγου το αληθές, χθες το βράδυ, εκδιώχθηκαν άλλοι 162 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων πενήντα γυναίκες και δυο νεογέννητα.

Η εντολή που έφτασε από την Ρώμη, ήταν να μεταφερθούν αμέσως στο λιμάνι της Τρίπολης της Λιβύης, απ' όπου και είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου