Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Βερελής: Από διακομματική επιτροπή οι αποφάσεις για τη ΜΑΝ


14 Μαΐου 2009, 12:08
Αιχμές, ότι πίσω από τον πόλεμο που του ασκείται για την υπόθεση ΜΑΝ βρίσκονται εκείνοι που ενέχονται στο σκάνδαλο "Γερμανός", άφησε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Βερελής δήλωσε ευθέως ότι κάποιοι θέλουν να μειωθεί η αξιοπιστία της μαρτυρίας του, για το μεγαλύτερο (όπως το χαρακτήρισε) οικονομικό σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών -αυτό της "Γερμανός", που ο ίδιος έφερε στη δικαιοσύνη.

Για την υπόθεση της ΜΑΝ, που επί της ουσίας υπήρξε η αιτία της παραίτησης Βερελή, ο πρώην πλέον βουλευτής τόνισε ότι οι συμβάσεις και οι αποφάσεις πάρθηκαν από διακομματική επιτροπή.

Σε ερώτηση, γιατί παραιτήθηκε αφού δεν έχει ή δεν αισθάνεται να έχει καμία ευθύνη, ανέφερε ότι απλώς ήθελε να υπογραμμίσει ότι για αυτόν δεν ισχύει η άποψη ότι "δεν παραιτούμαι, εκτός αν με πάρουν σηκωτό".

Σημείωσε, όμως, ότι η παραίτησή του δεν τον οδηγεί εκτός ΠΑΣΟΚ, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Βερελής, που ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, χαρακτήρισε δικαίωσή του το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής, καθώς η ενέργειά του ήταν ένα είδος αντίστασης σε αυτό που ακολούθησε από τις ενέργειες του πολιτικού συστήματος.

Για την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη, ο Χρίστος Βερελής ανέφερε ότι, παρότι υπήρξαν παραλήψεις, προβλήματα και «παρατράγουδα», όπως η περίπτωση του χρηματιστηρίου, στο τέλος το πρόσημο που καταγράφηκε ήταν θετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου