Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Νέα τροπή στη δίκη των Ζωνιανών


4 Μαΐου 2009, 13:05
Την παραίτησή της από την παράσταση πολιτικής αγωγής υπέβαλε η σύζυγος του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, στη δίκη για την υπόθεση των Ζωνιανών, που συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας.

Η κ. Μαρία Λαζαρίδου δήλωσε ότι θέλει να τιμωρηθούν αυτοί που έφεραν τον σύζυγό της σε αυτή την κατάσταση, αλλά δεν θέλησε να εξηγήσει τους λόγους της απόφασής της.

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους, αν παραιτήθηκε επειδή φοβάται, απάντησε ότι οι λόγοι είναι άλλοι.

42 κατηγορούμενοι

Η δίκη συνεχίζεται κανονικά σήμερα, μετά τη διακοπή της περασμένης Τρίτης. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 42 άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στα γεγονότα των Ζωνιανών το Νοέμβριο του 2007.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρες ανθρωποκτονιών, αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ληστείες και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση των Ζωνιανών συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος παραμένει σε κώμα.

Περισσότερα από 300 άτομα, μεταξύ των οποίων 42 κατηγορούμενοι, οι συγγενείς τους, οι δικηγόροι τους και οι μάρτυρες, θα κατακλύσουν την αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου