Κυριακή 10 Μαΐου 2009

«Άλωσε» την Ιταλία ο Στέφανος Καμιτσάκης


Μεγάλη νίκη για τα Ελληνικά χρώματα με τον Στέφανο Καμιτσάκη να επικρατεί του ανταγωνισμού και να κερδίζει το δεύτερο αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος Formula 3. Ο νεαρός πιλότος ξεκίνησε τον 2ο αγώνα από την pole position και πέρασε πρώτος την καρό σημαία με το μονοθέσιο της RC Motorsport...

Ο 2ος αγώνας κρίθηκε κυριολεκτικά στην πρώτη στροφή. Ο Στέφανος έκανε μέτρια εκκίνηση και δέχτηκε την επίθεση του Sanchez. Ο οδηγός της Alan Racing που είχε κρατήσει στον πρώτο αγώνα πίσω του τον Καμιτσάκη, αφού είδε τον Έλληνα να του «κλείνει την πόρτα» κερδίζοντας την εσωτερική στην 1η στροφή, προσπάθησε να περάσει από την εξωτερική και χάνοντας τα φρένα βγήκε για λίγο εκτός πίστας. Ο Marco Zipoli εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και πέρασε δεύτερος αλλά ο Στέφανος έφτιαξε διαφορά ασφαλείας και μέχρι τα 2/3 του αγώνα έλεγχε άνετα τον αγώνα.

Εκεί, ο Ιταλός άρχισε να πιέζει, ωστόσο ο Καμιτσάκης οδήγησε αλάνθαστα μέχρι το τέλος και εκμεταλλευόμενος το μικρό πλάτος και μήκος της πίστας ανάγκασε τους απρόθυμους Ιταλούς να υψώσουν την Ελληνική σημαία στο βάθρο του νικητή… και τους λέμε απρόθυμους, γιατί οι άνθρωποι της λέσχης που οργάνωσαν τον αγώνα «είδαν» επικίνδυνο ελιγμό στην κίνηση του Στέφανου να κλείσει τη γραμμή του στην πρώτη στροφή. Φυσικά κάτι τέτοιο θα ήταν αστείο και τελικά και οι ίδιοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να δώσουν και επίσημα τη νίκη στον οδηγό που μας έκανε περίφανους στο πρώτο GP της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου