Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Ορφανά παγιδευμένα στα πυρά μεταξύ Πακιστανών και Ταλιμπάν


6 Μαΐου 2009, 13:34
Τεταμένη είναι η κατάσταση στην κοιλάδα Σουάτ, όπου από το πρωί ανταλλάσσονται πυρά μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και ενόπλων Ταλιμπάν.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι τα επεισόδια διαδραματίζονται γύρω από ένα ορφανοτροφείο, όπου μέσα βρίσκονται παγιδευμένα δεκάδες παιδιά.

Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν στρατιώτες αναπτύχθηκαν στη στέγη του τετραώροφου κτιρίου του ορφανοτροφείου «Το σπίτι μας», που βρίσκεται στην πόλη Μινγκόρα, τη μεγαλύτερη της Σουάτ και άρχισαν να πυροβολούν από εκεί τους Ταλιμπάν.

«Η ζωή των παιδιών κινδυνεύει. Μέχρι στιγμής οι Ταλιμπάν δεν έχουν πυροβολήσει εναντίον του κτιρίου, όμως αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή», είπε τηλεφωνικά ο διευθυντής του ιδρύματος Μοχάμαντ Άλι.

Σύμφωνα με τον Άλι, πάνω από 150 παιδιά έχουν μεταφερθεί σε ένα σχετικά ασφαλές μέρος, όμως 80 εξακολουθούν να βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου, μαζί με μέλη του προσωπικού του ορφανοτροφείου.

Οι δύο πλευρές διασταύρωσαν τα πυρά τους για ακόμα μία φορά, αφού κατέρρευσε η συμφωνία ειρήνης που είχε συνάψει η κυβέρνηση με τους εξεγερμένους. Σαν αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γραφική αυτή κοιλάδα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 140 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ.

Την ίδια ώρα, περίπου 40 φοιτήτριες του ιατρικού κολεγίου Σαϊντού Σαρίφ έχουν επίσης αποκλειστεί στον ξενώνα τους μαζί με μέλη του προσωπικού του κολεγίου εξαιτίας της επ' αόριστον απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στην περιοχή.

"Το κύριο αίτημά μας είναι να χαλαρώσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια στα σπίτια μας", δήλωσε από το κολέγιο μια φοιτήτρια προς τον τηλεοπτικό σταθμό Geo News.

Η φοιτήτρια προσέθεσε πως τα αποθέματα νερού και φαγητού εξαντλούνται, ενώ έχει διακοπεί και η ηλεκτροδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου