Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Δεκάδες Κινέζοι στο νοσοκομείο από την ατμοσφαιρική ρύπανση


14 Μαΐου 2009, 10:05
Πάνω από 160 άνθρωποι νοσηλεύονται στη βορειοανατολική Κίνα με προβλήματα υγείας, που πιθανώς προκλήθηκαν από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, ενώ εκατοντάδες άλλοι εμφάνισαν παρόμοια συμπτώματα.

Τα θύματα ανήκουν κυρίως στο προσωπικό χημικού εργοστασίου στην πόλη Τζιλίν ή είναι κάτοικοι της περιοχής, όπως επισημαίνουν οι Times του Πεκίνου.

Πολλοί από τους ασθενείς κατηγορούν για την κατάσταση ένα άλλο χημικό εργοστάσιο που βρίσκεται κοντά, το Connell Chemical, με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Στα τέλη Απριλίου, οι ασθενείς άρχισαν να υποφέρουν από πονοκεφάλους και ναυτίες και να αισθάνονται εξάντληση. Οι αρχές ερευνούν τα δύο εργοστάσια, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπίσει κανένα επικίνδυνο στοιχείο.

Ωστόσο, ζήτησαν από την Connell Chemical να διακόψει την παραγωγή ανιλίνης, μια τοξικής οργανικής ένωσης που χρησιμοποιείται στην επεξεργασία καουτσούκ και στις βαφές.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της Κίνας, όπου δύο στις πέντε πόλεις κρίνονται επικίνδυνες όσον αφορά στην ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου