Σάββατο 2 Μαΐου 2009

«Δεν υπάρχει κανένα κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα»


2 Μαΐου 2009, 14:50
Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου νωρίτερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ερευνήθηκαν πολλές περιπτώσεις, αλλά δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στην Ελλάδα, τόνισε, όμως, ότι ο ιός δεν έχει σύνορα και υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε ετοιμότητα. Δήλωσε ότι θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας και θα αρχίσει ενημέρωση στα σχολεία, με εγκυκλίους από το υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας ότι η υγιεινή ξεκινά από το σπίτι.

Σε ό,τι αφορά στην επάρκεια σε φάρμακα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και υπάρχουν σχετικές διαβεβαιώσεις από τον ΕΟΦ.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος και Εθνικής Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Αργά το μεσημέρι, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα του νέου ιού στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου