Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Η Κίνα προτρέπει τους πολίτες να καπνίζουν περισσότερο



4 Μαΐου 2009, 17:52
Μέχρι και την επιβολή προστίμων εικάζεται ότι σκέφτονται κρατικοί αξιωματούχοι στην Κίνα, προκειμένου να «ενθαρρύνουν» την αύξηση του μέσου όρου κατανάλωσης τσιγάρων από τους πολίτες, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Στόχος των αξιωματούχων είναι να τονωθεί η οικονομία της χώρας από την αύξηση των εσόδων από τη φορολογία στα τσιγάρα, η οποία θα επιτευχθεί αν αυξηθούν οι πωλήσεις στις ντόπιες μάρκες τσιγάρων.

Την απίστευτη απόφαση εικάζεται πως έλαβαν οι Αρχές της επαρχίας Χουμπέι και υπολογίζεται ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, θα πρέπει οι πολίτες να καπνίζουν περίπου 230.000 πακέτα από ντόπιες μάρκες τσιγάρων την ημέρα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Τσεν Νιάνζου, τοπικού αξιωματούχου, σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο: «Η νομοθεσία θα τονώσει την τοπική οικονομία μέσω της φορολόγησης των τσιγάρων».

Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να τονώσει την ανταγωνιστικότητα των καπνοβιομηχανιών της επαρχίας Χουμπέι, έναντι εκείνων της γειτονικής επαρχίας Χουνάν.

Υπολογίζεται ότι στην Κίνα υπάρχουν περίπου 350 εκατομμύρια καπνιστές, ενώ μόνο την τελευταία χρονιά περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες πέθαναν από αρρώστιες που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου