Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Οι μυστικές συναντήσεις, Ο Βουρλούμης και ο Γερμανός.



Η κατάθεση του βουλευτή της Ν.Δ Γιάννη Μανώλη στον ανακριτή άνοιξε νέο κύκλο αποκαλύψεων για το μεγάλο σκάνδαλο της εξαγοράς του ΓΕΡΜΑΝΟΥ από την COSMOTE. Οι πρώτες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο είχαν γίνει από τον Γ. Μανώλη και ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ.

Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από τα golden boys του ΟΤΕ και του Μαξίμου Π. Βουρλούμη και Ε. Μαρτικόπουλο. Σύμβουλος του Π. Βουρλούμη ήταν τότε ο Μ. Τσαμάζ, ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τώρα την εταιρία ΓΕΡΜΑΝΟΣ!

Τι είπε στον ανακριτή ο Γ. Μανώλης;...

1.Πρωταγωνιστές του σκανδάλου είναι ο Π. Βουρλούμης, ο Ε. Μαρτιγόπουλος και ο προκάτοχός τους Ν. Μανασής.

2.Έγινε μυστική συνάντηση Π. Βουρλούμη και Π. Γερμανού το Δεκέμβριο του 2005 στο Βουκουρέστι, όπου υπήρξε προσυμφωνία για χειραγώγηση της μετοχής του ΓΕΡΜΑΝΟΥ και μεθόδευση έτσι ώστε η εξαγορά από την COSMOTE να φανεί ότι είναι συμφέρουσα. Από τότε κι ενώ σύμφωνα με τα δεδομένα η μετοχή του ΓΕΡΜΑΝΟΥ έπρεπε να πέφτει, άρχισε να ανεβαίνει.(Από 12 ευρώ έφτασε στα 19).

3.Αγόρασαν το ΓΕΡΜΑΝΟ πολύ ακριβά, αφού πρώτα είχαν δημιουργήσει συνθήκες για υψηλό τίμημα.(Καταβλήθηκε το ποσό των 1,3 δις ευρώ, ποσό τριπλάσιο των πωλήσεων της εταιρίας το 2005).

4.Ο Γ. Αλογοσκούφης ήταν ενημερωμένος από τον Π. Βουρλούμη.
Για το σκάνδαλο της αγοράς του ΓΕΡΜΑΝΟΥ από την COSMOTE μέχρι σήμερα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στο διοικητή του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, στο διευθύνοντα σύμβουλο της COSMOTE Ε. Μαρτιγόπουλο, στα μέλη του Δ.Σ. της COSMOTE, στον πρώην ιδιοκτήτη της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Π. Γερμανό, σε 5 αντικριστές και στο διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης χρηματιστηριακής εταιρίας.

Κατηγορούνται για μεθοδεύσεις με σκοπό τη χειραγώγηση της τιμής της μετοχής της εταιρίας, προκειμένου να ανέβει σημαντικά το τίμημά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου