Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Τέλος το κάπνισμα για τους Κροάτες


5 Μαΐου 2009, 18:30
Από αύριο στη Κροατία τίθεται και επίσημα σε ισχύ ο νόμος κατά του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους αφού η πρώτη του εφαρμογή ίσχυε από τον Νοέμβριο του 2008 και μέχρι σήμερα είχε δοθεί εξάμηνη παράταση προσαρμογής.

Το κάπνισμα πλέον σε καφετέριες, εστιατόρια και σε άλλα κέντρα εστίασης θα επιτρέπεται μόνο εφόσον οι καταστηματάρχες έχουν φροντίσει για τη κατασκευή ειδικού διαμορφωμένου χώρου.

Σε όσους δεν συμμορφώνονται και παραβαίνουν το νόμο θα επιβάλλεται το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 180 ευρώ για τους πελάτες και 15.000 ευρώ για τους επιχειρηματίες.

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Κροατίας τόνισε ότι σκοπός της απαγόρευσης είναι η προστασία των πολιτών από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος όπου στη χώρα του το ποσοστό των καπνιστών αγγίζει το 32%.

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρηματίες έχουν ήδη ξεκινήσει και αντιδρούν στην αυριανή εφαρμογή του νόμου αφού θεωρούν ότι τα μέτρα θα πλήξουν άμεσα τα οικονομικά των επιχειρήσεων.

Μην ξεχνάμε πως ο συγκεκριμένος νόμος, δε θα αργήσει να έρθει στα μέρη μας αφού έχει επίσημα ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι από την 1η Ιουλίου στο «χορό» κατά του καπνίσματος θα μπουν και οι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου