Σάββατο 9 Μαΐου 2009

"Θεσμική εκτροπή το κλείσιμο της Βουλής"


9 Μαΐου 2009, 14:29
Την άμεση προσφυγή στις κάλπες για εθνικές εκλογές ζήτησε ο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος και αναφερόμενος στο χθεσινό αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, μετά το κλείσιμο της βουλής το «επόμενο και αυτονόητο βήμα» για την κυβέρνηση είναι να προκηρύξει εθνικές εκλογές στις 7 Ιουνίου, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. «Έτσι θα μπει φραγμός στον κατήφορο αυτής της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την συγκυβέρνηση ότι «με την στάση της βλάπτει τη δημοκρατία» και επανέλαβε ότι «το κλείσιμο της Βουλής συνιστά θεσμική εκτροπή».

Ο κ. Παπανδρέου διέβλεψε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει έξαρση της «επιλεκτικής σκανδαλολογίας», από την πλευρά της κυβέρνησης, με στόχο το ΠΑΣΟΚ και ηγετικά του στελέχη.

Προσδιορίζοντας το στόχο του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι διπλός: «Η νίκη στις ευρωεκλογές και η νίκη με αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές». Όσον αφορά το δεδομένο των ευρωεκλογών, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι αυτές είναι ένα δημοψήφισμα, το οποίο θα στείλει στην κυβέρνηση της ΝΔ το μήνυμα ότι οι Ελληνες πολίτες καταδικάζουν τις πολιτικές της και θέλουν μια άλλη πορεία τόσο στο εθνικό, όσο και στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου