Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Πρόγνωση καιρoυ για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς


Φίλοι και φίλες καλημερα...

Άστατος θα είναι ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην χώρα μας με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια διαμερίσματα. Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες αφού οι άνεμοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 6 Beaufort ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Προσοχή λοιπόν θα πρέπει να δείξουν οι οδηγοί λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος

Πιο αναλυτικά για αύριο Πρωτομαγιά προβλέπονται νεφώσεις σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά και στα Βόρεια τμήματα της χώρας. Κατά τόπους τα φαινόμενα στην Βόρεια χώρα πιθανός να είναι ισχυρά. Από το μεσημέρι και μετά βροχές προβλέπονται και στα Κεντρικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο παντού από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και μόνο στο νότιο Ιόνιο αναμένεται να φτάσουν τα 6 Beaufort. H θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 21 βαθμούς στην Δυτική Ελλάδα από 10 έως 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 22 βαθμούς.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγες βροχές στα Βόρεια και στα Ανατολικά του νομού τις μεσημεριανέ κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις το πολύ 4 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς.

Για το Σάββατο 2.5.09 προβλέπονται και πάλι βροχές στα Δυτικά και Βόρεια ενώ φαινόμενα θα έχουμε τις θερμές ώρες και στα Κεντρικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως 5 Beaufort ενώ η θερμοκρασία δεν πρόκειται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Κυριακή, τέλος, 3.5.09 βροχές θα σημειωθούν σε όλα τα ηπειρωτικά ενώ από το απόγευμα και μετά ίσως βρέξει και στην Νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς και θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 6 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα Κεντρικά και Νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου