Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Φτηνό νερό για τους πολύτεκνους ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ



Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ επεκτείνεται το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο ύδρευσης των πολυτέκνων οικογενειών και στις τετραμελείς οικογένειες που έχουν τρία προστατευόμενα - κατά την φορολογική νομοθεσία - τέκνα έως το 23ο έτος της ηλικίας τους. Το ίδιο ισχύει εφόσον τα τέκνα σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους...

έως το 25ο έτος της ηλικίας τους.

Σημειώνεται ότι έως σήμερα και σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση του 1990 ειδικό μειωμένο τιμολόγιο πολυτέκνων είχαν οι τουλάχιστον πενταμελείς οικογένειες (δύο γονείς και τρία προστατευόμενα τέκνα) και εξαιρούντο κατά τον τρόπο αυτό οι μονογονεϊκές οικογένειες (χηρεία, διάζευξη κ.λπ). Επίσης, το όριο ηλικίας για τα τέκνα γίνεται το 23ο, αντί του 18ου που ίσχυε έως σήμερα.

Με την ανωτέρω απόφαση του Δ.Σ., η ΕΥΔΑΠ εφαρμόζει εμπράκτως την κοινωνική της ευαισθησία και τη στήριξη των αναγκών της κοινωνίας και ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα των πολυτέκνων μονογονεϊκών οικογενειών.

Τα αρμόδια Περιφερειακά Γραφεία της ΕΥΔΑΠ έχουν ήδη λάβει σχετικές οδηγίες και δέχονται τις προβλεπόμενες αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους πολίτες, που εμπίπτουν στην ανωτέρω κατηγορία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύμφωνα με το ισχύον τιμολόγιο, για τις πολύτεκνες οικογένειες η τιμή του κ.?. είναι 0,4138 ευρώ (1η κλίμακα τιμολογίου), εφόσον η μηνιαία κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα 3 κ.μ. τον μήνα/άτομο (δηλαδή για την 4μελή οικογένεια τα 12 κ.μ. ανά μήνα, την 5?ελή τα 15 κ.?. ανά μήνα κ.ο.κ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου