Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Άγνωστοι κατέστρεψαν τον δημοτικό κινηματογράφο της Ιθάκης



Άγνωστοι παραμένουν μέχρι στιγμής οι ασυνείδητοι δράστες που προσπάθησαν τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς να κάψουν το Δημοτικό Κινηματογράφο Ιθάκης. Διέρρηξαν τη κεντρική πόρτα της εισόδου και αφού μπήκαν μέσα ξεκίνησαν να καταστρέφουν ότι έβρισκαν μπροστά τους ηχεία, μικρόφωνα, αιρκοντίσιον και στη συνέχεια και την ώρα που εγκατέλειπαν τους βανδαλισμούς, το ...


καταστροφικό τους έργο, έβαλαν φωτιά στη μοκέτα ακριβώς κάτω από τη σκηνή προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους παραδίνοντας την αίθουσα του Κινηματογράφου στη πυρά!!! Ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε αφού δεν βρήκε «πρόσφορο» έδαφος-έλλειψη οξυγόνου, άλλα εύφλεκτα υλικά στο σημείο που μπήκε η φωτιά- σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάγαμε για ολοκληρωτική καταστροφή μιας και στον υπόλοιπο χώρο υπήρχαν εύφλεκτα υλικά –καθίσματα, κουρτίνες, ξύλινες κατασκευές κα.
Σε περίπτωση που γινόταν κάτι τέτοιο θα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς το διπλανό κτίριο όπου στεγάζονται αίθουσα θεάτρου, βιβλιοθήκη, γραφεία του όλου οικοδομήματος που είναι ιδιοκτησίας του ιδρύματος του Μορφωτικού Κέντρου Ιθάκης. Το Αστυνομικό Τμήμα Ιθάκης έχει ξεκινήσει έρευνες συνεπικουρούμενο από την Αστυνομική Δνση Κεφαλονιάς.
Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ανήκει ιδιοκτησιακά στο ΜΚΙ και έχει νοικιαστεί τα τελευταία 15 χρόνια από τη Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Ιθάκης, όπου έχει αναλάβει και τη λειτουργία του, καθώς επίσης η ΔΑΕΙ είχε ξεκινήσει εργασίες αναβάθμισης της αίθουσας και μετατροπής της παράλληλα σε ένα μικρό συνεδριακό χώρο, βρισκόταν δε αυτές τις μέρες σε διαπραγματεύσεις με το ΔΣ του Ιδρύματος για τη συνέχιση των εργασιών. Ήδη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης και της ΔΑΕΙ Όμηρος Οδ. Κωστόπουλος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.
ΑΛΗΘΕΙΑ ποιοι είναι αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι που προχώρησαν σε τέτοιου είδους καταδικαστέες πράξεις και μάλιστα σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή του νησιού της Ιθάκης. Τα τελευταία χρόνια είχαμε και άλλες τέτοιου είδους βανδαλισμούς όχι μόνο σε δημόσια κτίρια – φωτιά και καταστροφές σε σχολικά κτίρια (φωτιά σε τροχόσπιτο μέσα στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου και άλλους βανδαλισμούς), σε Δημοτικές εγκαταστάσεις (γήπεδο Σταυρού, εγκαταστάσεις ύδρευσης, κάδους απορριμμάτων, παγκάκια κα), αλλά και βανδαλισμούς σε ιδιωτικές περιουσίες σπίτια και καταστήματα ιδιαίτερα στη Βόρεια Ιθάκη.
Θα πούνε κάποιοι η Αστυνομία τι έκανε η τη κάνει. Ποια η Αστυνομία που δεν έχει να επανδρωθεί τα τελευταία 10 χρόνια και ίσα-ίσα βγαίνουν οι τυπικές της βάρδιες, παρ’ όλες τις οχλήσεις των τοπικών αρχών και τις υποσχέσεις του Βουλευτή του Νομού. Άμεσα οι εμπλεκόμενες Αρχές θα πρέπει να προχωρήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, μιας και τα συμβάντα πληθαίνουν και γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου