Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Στον τελικό του «αιώνα» ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στα πέναλτι




Σε έναν αγώνα διαφήμιση του ποδοσφαίρου που κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στον αποψινό τελικό του ΟΑΚΑ, κάνοντας έτσι το νταμπλ. Ο κανονικός αγώνας έληξε 3-3, ενώ ισόπαλες 4-4 αναδείχθηκαν οι δύο ομάδες μετά τη λήξη της παράτασης, με αποτέλεσμα να λύσουν τις διαφορές του στα πέναλτι.

Εκεί ο Ολυμπιακός επικράτησε με 15-14, με τον Νικοπολίδη να βάζει το νικητήριο πέναλτι, ενώ προηγουμένως είχε πει "όχι" στην προσπάθεια του Πελετιέρι.

Ο χορός των γκολ άρχισε στο 4’ όταν ο Ισμαέλ Μπλάνκο με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο Αργεντινός στράικερ με σουτ έκανε το 2-0.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47΄ ο Ματ Ντάρμπισαϊρ με κεφαλιά μείωσε σε 2-1, ενώ στο 70΄ο Ντουντού έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Η Ένωση στο 90΄κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ με τον Σκόκο, ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Αντώνη Νικοπολίδη για τρίτη φορά.

Το γκολ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού όμως δεν στάθηκε αρκετό για να δώσει το τρόπαιο στην ΑΕΚ, καθώς ο Ματ Ντάρμπισαϊρ, σαν από μηχανής θεός στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε σε 3-3, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στο 102' ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά στον τελικό μπροστά στο σκορ, με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος «κεραυνοβόλησε» τον Σάχα και έκανε το 4-3.

Ο Νάτσο Σκόκο όμως πέντε λεπτά αργότερα με κοντινό σουτ, ισοφάρισε σε 4-4 και έτσι το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.


ΑΕΚ - Ολυμπιακός 4-4 (14-15 στα πέναλτι)

Γκολ: 4', 8' Μπλάνκο, 90', 107' Σκόκο - 47', 90' Ντάρμπισαϊρ, 70' Ντουντού, 102' Γκαλέτι

Κόκκινες κάρτες: 103' Γκαλέτι, 105' Α. Παπαδόπουλος

*Ο Σωτήρης Κυργιάκος αποβλήθηκε όταν είχε περάσει ήδη αλλαγή.

Κίτρινες κάρτες: Καφές, Κυργιάκος, Ενσαλίβα, Ζεράλντο Άλβες, Εντίνιο - Α. Παπαδόπουλος, Γκαλέτι


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Ζεράλντο Άλβες, Κυργιάκος (62' Αλεξόπουλος), Μαϊστόροβιτς, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα (68' Πελετιέρι), Σκόκο, Τζιμπούρ (77' Εντίνιο), Μπλάνκο.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Άντζας, Α. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Πατσατζόγλου (46' Ντάμπρισαϊρ - 96' Όσκαρ), Γκαλέτι, Λέτο (62' Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι, Ντιόγο.

Το «φιλμ» του αγώνα

1’ Έναρξη του αγώνα

2' Ο Μαντούκα με μπαλιά στην άμυνα του Ολυμπιακού προσπάθησε να βρει τον Μπλάνκο, αλλά ο Νικοπολίδης βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε τη μπάλα.

4’ ΓΚΟΛ 1-0 για την ΑΕΚ! Η ΑΕΚ ανοίγει το σκορ νωρίς στο παιχνίδι. Μετά από σέντρα του Ράφικ Τζιμπούρ, ο Μπλάνκο με το κεφάλι αφήνει «άγαλμα» τον Νικοπολίδη και πετυχαίνει το 1-0 για την Ένωση.

8' ΓΚΟΛ 2-0 για την ΑΕΚ! για την ΑΕΚ. Ο Μπλάνκο βρέθηκε απέναντι από τον Νικοπολίδη και με σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον τελικό.

16' Ο Ολυμπιακός δείχνει απόλυτα αιφνιδιασμένος από τα δύο γρήγορα γκολ που δέχτηκε. Από την άλλη η ΑΕΚ με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού προσπαθεί να πετύχει κι άλλο γκολ.

20' Το φάουλ του Μπελούτσι κατέληξε στην αγκαλιά του Σάχα.

21' Ο Λέτο γέμισε με φάουλ στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά ο Ντιόγο δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σάχα.

28' Κίτρινη κάρτα στο Παντελή Καφέ για προβολή στο χώρο του κέντρου.

31' Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να ισορροπήσει το παιχνίδι και να μειώσει το σκορ, αλλά οι τελικές μπαλιές των παικτών του σταματούν στους αμυντικούς της ΑΕΚ.

35' Από μια κίτρινη κάρτα πήραν ο Σωτήρης Κυργιάκος της ΑΕΚ και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού, που διαπληκτίστηκαν στην περιοχή των "κιτρινόμαυρων".

38' Ο Λέτο δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ, αφού ο Σάχα με τα πόδια απέκρουσε την προσπάθεια του Αργεντινού.

41' Η ΑΕΚ ελέγχει το παιχνίδι έχοντας 61% κατοχή της μπάλας, έναντι 39% του Ολυμπιακού.

43' Ο Ενσαλίβα πήρε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Ντιόγο.

45' Μετά από κόρνερ ο Μαϊστόροβιτς με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ, πέρασε στη θέση του Χρήστου Πατσατζόγλου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

47' Γκολ! 2-1 για τον Ολυμπιακό! Μετά από σέντρα του Ντομί ο Ντάρμπισαϊρ με το κεφάλι μειώνει σε 2-1 για τον Ολυμπιακό.

48' Το παιχνίδι διακόπτεται, λόγω των πολλών φωτοβολίδων και τον καπνογόνων από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

49' Το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.

54' Ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση. Ο Γκαλέτι από τα δεξιά προσπάθησε να σεντράρει, αλλά η μπαλιά του κατέληξε στον Σάχα.

55' Από τη μακρινή εκτέλεση φάουλ του Νάτσο Σκόκο, ο Αντώνης Νικοπολίδης χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή καταλήγει κόρνερ.

59' Μετά από κόντρες στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Μπελούτσι γίνεται αποδέκτης της μπάλας, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε ο Σάχα.

61' Ο Σωτήρης Κυργιάκος δεν μπορεί να συνεχίσει, αφού τραυματίστηκε και τη θέση του θα πάρει ο Γιώργος Αλεξόπουλος.

62' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Αλεξόπουλος πήρε τη θέση του Κυργιάκου.

62' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Σεμπάστιαν Λέτο πέρασε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

64' Ο Ντιόγο από τη δεξιά πτέρυγα έβγαλε τη μπαλιά στην "καρδιά" της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά ο Ντάρμπισαϊρ εξ' επαφής έστειλε τη μπάλα άουτ.

68' Κίτρινη κάρτα στον Γκαλέτι για φάουλ πάνω στον Παντελή Καφέ.

68' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μαντούκα αποχωρεί και τη θέση του παίρνει ο Πελετιέρι.

70' Γκολ 2-2 για τον Ολυμπιακό! Μετά από φάουλ του Μπελούτσι, προκλήθηκε σύγχυση στα καρέ της ΑΕΚ και ο Ντουντού από κοντά ισοφαρίζει σε 2-2 για τον Ολυμπιακό.

72' Κίτρινη κάρτα στον Ζεράλντο Άλβες.

73' Σουτ του Ντάρμπισαϊρ από το ύψος της περιοχής. Ο Σάχα εκτινάσσεται και αποκρούει.

77' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Τζιμπούρ περνά ο Εντίνιο.

84' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς από μακρινή απόσταση. Ο Σάχα αποκρούει με υπερένταση τη μπάλα.

86' Ο Εντίνιο εκτελεί απευθείας το φάουλ από μακρινή απόσταση και στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.

87' Ο Γκαλέτι από τα δεξιά επιχείρησε τη σέντρα και ο Ματ Ντάρμπισαϊρ με κεφαλιά, μπροστά από τον Μαϊστόροβιτς έστειλε τη μπάλα άουτ.

90' Γκολ 3-2 για την ΑΕΚ! Ο Νάτσο Σκόκο πήρε τη μπάλα και από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε άψογα τον Αντώνη Νικοπολίδη και έφερε την ΑΕΚ αγκαλιά με το τρόπαιο.

90' Στους πανηγυρισμούς ο Σωτήρης Κυργιάκος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, παρότι είχε περάσει νωρίτερα αλλαγή. Κατά την αποχώρησή του στη φισούνα υπήρξε ένταση, αφού ο Κυργιάκος είχε φραστικό επεισόδιο, με οπαδό του Ολυμπιακού.

90' Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν μπει μέσα στο ταρτάν του γηπέδου, ενώ μπροστά τους έχουν παραταχτεί οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

90'+6 Γκολ 3-3 για τον Ολυμπιακό! Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ με κεφαλιά νίκησε τον Σάχα και πέτυχε το 3-3 για τον Ολυμπιακό, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

90'+ Επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και των δυνάμεων των ΜΑΤ, που ξεκίνησαν από τους πανηγυρισμούς για την επίτευξη του γκολ των Πειραιωτών.

Τέλος κανονικής διάρκειας

Επεισόδια στα επίσημα κοντά στις θέσεις που κάθεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Έναρξη παράτασης

92' Σουτ του Εντίνιο από πλάγια θέση, η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

96' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο σκόρερ του Ολυμπιακού, Ματ Νταρμπισαϊρ αποχωρεί τραυματίας και τη θέση του παίρνει ο Όσκαρ Γκονζάλες.

102' Γκολ 3-4 για τον Ολυμπιακό! Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι με σουτ από πλάγια και δεξιά θέση μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σάχα και πέτυχε το 4-3 για τον Ολυμπιακό.

103' Κόκκινη κάρτα στον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός έβγαλε την μπλούζα του στους πανηγυρισμούς και πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

105΄+ Κόκκινη κάρτα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα και αφήνει την ομάδα του με εννέα παίκτες.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου παράτασης

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου παράτασης

107' Γκολ 4-4 για την ΑΕΚ! Ο Νάτσο Σκόκο μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Ολυμπιακού και με πλασέ πέτυχε το 4-4 για την ομάδα του.

110' Κίτρινη κάρτα στον Εντίνιο.

115' Ο Ολυμπιακός αμύνεται και θέλει να κρατήσει το σκορ για να πάει το παιχνίδι στα πέναλτι, αφού αγωνίζεται με δύο παίκτες λιγότερους.

Τέλος του αγώνα.

Θα ακολουθήσουν πέναλτι.



Πέναλτι

1-0 Καφές (ΑΕΚ)

1-1 Όσκαρ (Ολυμπιακός)

2-1 Μπλάνκο (ΑΕΚ)

2-2 Ντουντού (Ολυμπιακός)

3-2 Σκόκο (ΑΕΚ)

3-3 Ντιόγο (Ολυμπιακός)

4-3 Εντίνιο (ΑΕΚ)

4-4 Ντομί (Ολυμπιακός)

4-4 Μαϊστόροβιτς (ΑΕΚ) δοκάρι

4-4 Τζόρτζεβιτς (Ολυμπιακός) απέκρουσε ο Σάχα

5-4 Ενσαλίβα (ΑΕΚ)

5-5 Τοροσίδης (Ολυμπιακός)

6-5 Σάχα (ΑΕΚ)

6-6 Μπελούτσι (Ολυμπιακός)

7-6 Πελετιέρι (ΑΕΚ)

7-7 Νικοπολίδης (Ολυμπιακός)

7-7 Γεωργέας (ΑΕΚ) απέκρουσε ο Νικοπολίδης

7-7 Άντζας (Ολυμπιακός) απέκρουσε ο Σάχα

8-7 Καφές (ΑΕΚ)

8-8 Όσκαρ (Ολυμπιακός)

9-8 Μπλάνκο (ΑΕΚ)

9-9 Ντουντού (Ολυμπιακός)

10-9 Σκόκο (ΑΕΚ)

10-10 Ντιόγο (Ολυμπιακός)

11-10 Εντίνιο (ΑΕΚ)

11-11 Ντομί (Ολυμπιακός)

12-11 Μαϊστόροβιτς (ΑΕΚ)

12-12 Τζόρτζεβιτς (Ολυμπιακός)

13-12 Ενσαλίβα (ΑΕΚ)

13-13 Τοροσίδης (Ολυμπιακός)

14-13 Σάχα (ΑΕΚ)

14-14 Μπελούτσι (Ολυμπιακός)

14-14 Πελετιέρι (ΑΕΚ) απέκρουσε ο Νικοπολίδης

14-15 Νικοπολίδης (Ολυμπιακός)



Ο Ολυμπιακός κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας!



Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ερνέστο Βαλβέρδε: «Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσει γιατί νιώθω ότι έχουν γίνει περισσότερα παιχνίδια από ένα. Έχουν συμβεί πολλά πράγματα. Σαφές πως το παιχνίδι ήταν πολύ ωραίο για όλους. Για δύο ομάδες που απέδωσαν πολύ καλά, έμειναν και οι δύο μπροστά και πίσω στο σκορ. Είναι ένα ματς που θα το θυμάται ο κόσμος για την διακύμανσή του. Πάνω από όλα θα μείνει αξέχαστο για τα πέναλτι, μια διαδικασία πολύ ωραία για εμάς που κερδίσαμε και άσχημη για την ομάδα που έχασε. Η διαδικασία των πέναλτι εξαρτάται από την τύχη, σήμερα κερδίσαμε εμείς, θα μπορούσε να κερδίσει και η ΑΕΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος για το Κύπελλο.

Θα το δούμε, όπως είχα πει έχουμε ένα ραντεβού και ελπίζω να συνεχίσει. Μου φαίνεται απίστευτο που τελείωσε ένα παιχνίδι 4-4 και 15-14 στα πέναλτι και συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με αυτό. Μην ανησυχείτε θα το μάθετε αν συνεχίσω ή όχι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί το κάθε παιχνίδι διαφορετικό και πάντα έχουμε τις λύσεις αναλόγως με το πώς πάει το παιχνίδι. Για παράδειγμα με το ίδιο σύστημα παίξαμε με Μπενφίκα και Χέρτα και δεν χρειάστηκε να κάνουμε αλλαγή. Σήμερα καλά, καλά δεν άρχισε το παιχνίδι και στο 8ο λεπτό χάναμε 2-0, έπρεπε να βρούμε λύσεις και να αναπτύξουμε το παιχνίδι. Υπάρχουν φορές που η ομάδα αποδίδει με ένα σύστημα και άλλες με άλλο.

Προσπαθήσαμε να οργανωθούμε, να οργανώσω την σκέψη τους, ξέραμε πως και οι δύο ήμασταν κουρασμένοι. Έπρεπε ο Ντιόγο να τραβήξει επιθετικά, ξέρω ότι ήταν δύσκολο. Ένας παίκτης λιγότερος, το αντέχεις, δύο, χάνεις την ισορροπία.

Την ίδια τύχη που είχε η ΑΕΚ, είχαμε και εμείς που βάλαμε γρήγορα το γκολ και μας έβαλε στο παιχνίδι. Πρόθεση ήταν να βάλουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα κάτι που έγινε. Όχι έχω ξαναζήσει παρόμοιο παιχνίδι στην καριέρα μου. Είναι από αυτά που είναι σπάνια. Όταν παίζαμε με την Εσπανιόλ ισοφαρίσαμε στο τελευταίο λεπτό και χάσαμε στα πέναλτι. Τότε ήταν χειρότερα τα πράγματα. Φυσικά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η απόδοση των Ντάρμπισαϊρ και του Νικοπολίδη, όμως το σημαντικό είναι πως η ομάδα ολόκληρη βρήκε την δύναμη να γυρίσει το παιχνίδι».

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Είχα πάλι ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που έμοιαζε λίγο, αλλά αλήθεια είναι πως αυτό είναι σπάνιο. Δεν έχουμε δει ένα παιχνίδι που από την αρχή έως το τέλος ήταν θρίλερ. Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Είχαμε ένα ημίχρονο εμείς και ένα ο Ολυμπιακός. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε όπως θέλαμε πετύχαμε δύο γκολ και θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Δυστυχώς ήμασταν απρόσεχτοι και δεχτήκαμε δύο γκολ από εκεί που δεν είχαμε πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι. Εκεί που πετύχαμε το τρίτο και ήθελε ένα λεπτό για να τελειώσει εκεί κρίθηκαν όλα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Προσπαθήσαμε, αλλά δεν είχαμε και καθαρό μυαλό. Από το γκολ που δεχτήκαμε με λάθος, είχαμε άγχος και φόβο. Συμφωνώ ότι θα μπορούσε να ήταν πιο δυνατή η προσπάθεια, αλλά και πάλι θα ήταν δύσκολο.

Η πίκρα είναι πίκρα, έχουμε υποχρεώσεις και θα προσπαθήσουμε να πάμε ακόμα πιο δυνατά στη συνέχεια».

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: «Ήταν ένα παιχνίδι που δεν έχει ξαναγίνει. Το σημαντικότερο είναι ότι ευχαριστήθηκε ο κόσμος μπάλα και πέναλτι. Χάρηκα πολύ στο τέλος της καριέρας μου. Πρέπει στα ντέρμπι να υπάρχει κόσμος και από τις δύο ομάδες. Δυστυχώς δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η μοίρα. Έχασα και εγώ και ο Άντζας πέναλτι. Ευτυχώς που συνεχίζει ο Νικοπολίδης και έβαλε και τα δύο».

Αντώνης Νικοπολίδης: «Ήταν ένα παιχνίδι τρελό. Όταν το κερδίζεις κιόλας, νιώθεις ακόμα καλύτερα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε παλέψει πολύ για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο τον Ολυμπιακό. Σταθήκαμε τυχεροί, βέβαια, μέχρι την αποβολή του Γκαλέτι είχαμε το πάνω χέρι στην παράταση. Από την ώρα που έπιασα το πέναλτι η αυτοπεποίθησή μου ήταν στα ύψη. Ήμουν αποφασισμένος να σουτάρω στην γωνία και να δώσω την νίκη στην ομάδα μου. Τον τίτλο τον αφιερώνω στον μεγάλο αρχηγό μας, τον Πρέντρακ Τζόρτζεβιτς. Είναι χαρά μου να παίζω ποδόσφαιρο. Το αγαπάω αυτό το άθλημα και θα συνεχίσω για όσο έχω ανθρώπους δίπλα μου που με στηρίζουν».

Ματ Ντάρμπισαϊρ: «Δεν το περίμενα. Είμαι ευγνώμων που ήρθα στον Ολυμπιακό και ζω στιγμές σαν τη σημερινή. Είμαστε πρωταθλητές και καταφέραμε να πάρουμε και το Κύπελλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι για μια μεγάλη ομάδα σαν τον Ολυμπιακό».

Βασίλης Τοροσίδης: «Προφέραμε ωραίο θέαμα και οι δύο ομάδες, ευτυχώς όμως κατακτήσαμε εμείς για ακόμη μία φορά το Κύπελλο. Όλοι στην ομάδα είμαστε κουρασμένοι, ευτυχώς βγήκαμε εμείς νικητές. Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να το κάνει αυτό, να αγωνίζεται για 20’ με εννέα παίκτες και να κατακτά το Κύπελλο».

Σεμπάστιαν Σάχα: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Στα πέναλτι είχε την τύχη να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Είναι δύσκολα να ηρεμείς σε τέτοιες καταστάσεις. Τώρα πρέπει να βάλουμε κάτω το κεφάλι και από Δευτέρα να είμαστε έτοιμοι για τα πλέι-οφ που ακολουθούν. Όλοι μας φεύγουμε λαβωμένοι, πληγωμένοι γιατί θέλαμε να δώσουμε αυτή την χαρά στην ομάδα. Πέρασε μια ώρα από τον τελικό. Θέλω να μείνω εδώ και να πάρω εκδίκηση του χρόνου».

Ζεράλντο Άλβες: «Τα δώσαμε όλα και ήμασταν ενωμένοι μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα και αυτό φάνηκε στο σημερινό παιχνίδι. Είμαστε επαγγελματίες και θα πρέπει να υπερασπιστούμε την ΑΕΚ μέχρι το τέλος».

Εντίνιο: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το χωνέψουμε. Αν και προηγηθήκαμε με δύο γκολ, στο δεύτερο μέρος παρουσιαστήκαμε διαφορετικοί, δεχτήκαμε ένα γκολ και το παιχνίδι πήρε διαφορετική τροπή και το 2-1 μας αποσυντόνισε. Το ότι τα δώσαμε όλα κράτησε ανοιχτό το ματς μέχρι το τέλος. Έχουμε την συνείδηση μας ήσυχη».

Νάτσο Σκόκο: «Εμείς το χάσαμε. Χάσαμε το προβάδισμα, το 2-0. Είχαμε ευκαιρία και με το 3-2 αλλά και πάλι το χάσαμε. Μας πόνεσε πολύ αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τα πλέι-οφ».

Παντελής Καφές: «Είχαμε την ευκαιρία στο 3-2 και έπρεπε να το κρατήσουμε. Δεν έπρεπε να φάμε γκολ και το φάγαμε».


Τάσος Κάκος: «Ο σημερινός αγώνας ήταν μια διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, το ευχαριστήθηκαν όλοι και πρώτος απ' όλους εγώ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνει ότι κάνει βήματα μπροστά. Ευχή όλων μας είναι όλα τα παιχνίδια να είναι σαν κι αυτό, μοναδικός νικητής σήμερα ήταν το ποδόσφαιρο. Για να παίξει ένας διαιτητής 120 λεπτά παίζει τεράστιο ρόλο η φυσική κατάσταση. Πρέπει να παίρνει σωστές αποφάσεις και να πείθει παίκτες και κόσμο, ώστε να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες. Ο Κυργιάκος τη στιγμή που η ΑΕΚ έκανε το 3-2, γύρισε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και έκανε μια άσεμνη χειρονομία. Αυτό επισύρει κόκκινη κάρτα».

Uefa.com: Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την κατάκτηση του νταμπλ, μετά τη νίκη με 15-14 στη διαδικασία των πέναλτι, κόντρα στην ΑΕΚ. Ήρωας της αναμέτρησης ο Αντώνης Νικοπολίδης, ενώ το παιχνίδι στην παράταση ολοκληρώθηκε ισόπαλο 4-4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου