Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Η «μάχη» για την πρωτιά της Ευρωλίγκα


Σε λίγη ώρα ο Παναθηναϊκός θα μπει στην «World Arena O2» του Βερολίνου όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκα (21:00 ΣΚΑΪ), στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, με μόνο στόχο να προσθέσει άλλο ένα βαρύτιμο τρόπαιο στην πλούσια συλλογή του.

Οι «πράσινοι» έφτασαν για πρώτη φορά στην πρώτη θέση της Ευρώπης το 1996 στο Παρίσι, ενώ ακολούθησαν άλλες τρεις κατακτήσεις το 2000 στη Θεσσαλονίκη, το 2002 στη Μπολόνια και τελευταία το 2007 στην Αθήνα.

Αντίπαλος, της ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι η ΤΣΣΚΑ. Η «Αρκούδα» είναι κάτοχος του τροπαίου και θέλει να φτάσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη θέση της Ευρώπης. Οι Μοσχοβίτες έχουν στην κατοχή τους δύο τρόπαια, αφού εκτός από το περσινό έχουν κατακτήσει το Final-4 του 2006 στην Πράγα.

Παίζει την τρίτη θέση ο Ολυμπιακός

Στις 18:00 (ΣΚΑΪ) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης τη Μπαρτσελόνα. Οι δύο ηττημένοι των προχθεσινών ημιτελικών θα προσπαθήσουν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα για να πάρουν τη νίκη και να ανέβουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κατά τη διάρκεια της απονομής.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τζος Τσίλντρες, ο οποίος υπέστη κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στον «εμφύλιο» με τον Παναθηναϊκό, ενώ νοκ-άουτ είναι οι Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου