Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Εισαγγελική έρευνα για παράνομο κυνήγι με ελικόπτερο σπάνιου προβάτου


Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται στη Ρωσία μετά τη χρήση ελικοπτέρου από ανώτερους αξιωματούχους για το κυνήγι ενός υπό εξαφάνιση είδους προβάτου, που αποτελεί, όπως αποδείχθηκε, ένα νέο τρόπο διασκέδασης της ρωσικής ελίτ.

Επτά άνθρωποι..

σκοτώθηκαν τον Ιανουάριο κατά τη συντριβή ελικοπτέρου, ανάμεσά τους ο αντιπρόσωπος στο Κοινοβούλιο του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ένας ανώτατος τοπικός αξιωματούχος της υπηρεσίας προστασίας της ζωής των αγρίων ζώων.

Περιβαλλοντολόγοι δήλωσαν ότι εικόνες από τον τόπο της συντριβής, σε απομονωμένη περιοχή, κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν, δείχνουν ότι το κυνήγι αφορούσε το υπό εξαφάνιση πρόβατο Αργκάλι. Στη Ρωσία έχουν απομείνει περίπου 200 τέτοια πρόβατα, γνωστά για τα στριφτά τους κέρατα και το κυνήγι τους είναι παράνομο.

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Κρεβέρ, επικεφαλής του προγράμματος για τη βιόσφαιρα της WWF στη Ρωσία, το κυνήγι από ελικόπτερο είναι παράνομο στη Ρωσία, αλλά είναι μια παλιά πρακτική προσφιλής σε πλούσιους κυνηγούς, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 2.000 δολάρια την ώρα.

Ο Κρεβέρ τόνισε ότι το παράνομο αυτό κυνήγι δεν θα είχε αποκαλυφθεί εάν δε σημειωνόταν το δυστύχημα με το ελικόπτερο.

Τέσσερις άνθρωποι επέζησαν, μεταξύ των οποίων ο αντικυβερνήτης της περιοχής Αλτάι, ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου