Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΚΚΕ: Το κυνήγι του κέρδους είναι που εκτρέφει τη διαπλοκή του κεφαλαίου


5 Μαΐου 2009, 14:43
Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της παραπομπής και έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διερεύνηση της υπόθεσης Παυλίδη και την απόδοση των ποινικών ευθυνών.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μια ημέρα μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή, όπου αποφασίστηκε η μη παραπομπή του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη.

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η υπόθεση «ανέδειξε τόσο τη χρόνια πολιτική της συγκάλυψης, όσο και ότι το θερμοκήπιο που εκτρέφει τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς είναι η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, που μετά την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, στα πλαίσια της ΕΕ, έγινε ακόμα πιο προκλητική και σκανδαλώδης».

Στην ανακοίνωση του Περισσού προστίθεται, επίσης, ότι «όπως στην υπόθεση Παυλίδη, έτσι και στην υπόθεση της ΖΗΜΕΝΣ, το ΚΚΕ θα ψηφίσει υπέρ της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής όπως έχει ήδη εξαγγείλει. Θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για να ριχθεί φως στην υπόθεση, που όπως και οι άλλες αναδείχνουν τη σαπίλα του συστήματος. Το κυνήγι του κέρδους είναι που εκτρέφει τη διαπλοκή του κεφαλαίου με τα κόμματα της αστικής εξουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου