Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Παραίτηση Παπαγεωργίου από την Αντιτρομοκρατική με ερωτήματα



6 Μαΐου 2009, 11:39
«Μουδιασμένη» είναι η Αντιτρομοκρατική από την αιφνίδια παραίτηση του Φώτη Παπαγεωργίου.

Ο υποδιοικητής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) υπέβαλε τη Δευτέρα αίτημα αποστρατείας, συνοδεύοντας την παραίτησή του με επιστολή στην οποία αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στην πρόωρη έξοδο από την ενεργό δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, αναφέρει στην επιστολή του ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε συστηματική απαξίωση της προσφοράς του, που σχετίζεται εν μέρει με την πολιτική του τοποθέτηση αλλά και με τις φιλοδοξίες συγκεκριμένης φράξιας (όπως καταγγέλλει) αστυνομικών μέσα στην Αντιτρομοκρατική.

Ο Φώτης Παπαγεωργίου ήταν ένας από τους τελευταίους αξιωματικούς που πρωταγωνίστησαν στην εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» το καλοκαίρι του 2002, αλλά και στον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Μάλιστα, ήταν εκείνος που ταξίδεψε στους Λειψούς για να παραλάβει τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τον συνόδευσε κατά τη μεταφορά του με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στην Αθήνα.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο υποδιοικητής ανέλαβε την έρευνα στο τμήμα της διεθνούς τρομοκρατίας, μετάθεση που χαρακτηρίζεται ως υποβίβαση. Παρόλο που από τον Μάρτιο είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα αξιοποιηθεί στην αναδιαρθρωμένη Αντιτρομοκρατική, οι υποσχέσεις… έμειναν στα χαρτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου