Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Δεύτερος θάνατος από τη ''νέα γρίπη'' στις ΗΠΑ


6 Μαΐου 2009, 11:30
Μία 30χρονη γυναίκα από το Τέξας είναι το δεύτερο θύμα του ιού της νέας γρίπης στις ΗΠΑ, όπως επιβεβαίωσαν χθες Τρίτη, οι αρχές του τομέα υγείας της αμερικανικής πολιτείας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η νεαρή ζούσε στην κομητεία Κάμερον, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό και έπασχε και από άλλα χρόνια προβλήματα υγείας. Πέθανε την περασμένη εβδομάδα.

Με το θάνατό της, ο αριθμός των νεκρών από τον ιό Α (Η1Ν1) της γρίπης, στις ΗΠΑ ανήλθε σε δύο. Την περασμένη εβδομάδα, ένα βρέφος 23 μηνών από την πόλη του Μεξικού πέθανε σε νοσοκομείο του Χιούστον. Ο επίσημος απολογισμός των αμερικανικών αρχών είναι 403 κρούσματα σε 38 πολιτείες.

Η Νέα Υόρκη έχει καταγράψει 90 κρούσματα, το Ιλινόις 82, η Καλιφόρνια 49, το Ντέλαγουερ 20 και το Τέξας 41.

Εν τω μεταξύ, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι αποφάσισε να μη στείλει ένα πολεμικό πλοίο σε προγραμματισμένη ανθρωπιστική αποστολή στο Νότιο Ειρηνικό, επειδή ένα από τα μέλη του πληρώματος μολύνθηκε με τον ιό Α (Η1Ν1) της γρίπης και άλλα 49 εμφάνισαν συμπτώματα.

Ο πλοίαρχος του καραβιού είπε ότι σε όσα μέλη του πληρώματος εμφανίστηκαν συμπτώματα της γρίπης των χοίρων δόθηκε αγωγή για πέντε μέρες με Tamiflu από τις 30 Απριλίου. Στα υπόλοιπα 370 μέλη του πληρώματος χορηγήθηκε προληπτική αγωγή, διάρκειας δέκα ημερών, από τις 3 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου