Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Εργατική Πρωτομαγιά











1 Μαΐου 2009, 09:27
Επίκαιροι όσο ποτέ οι φετινοί εορτασμοί για την εργατική Πρωτομαγιά.
Με κεντρικό σύνθημα οι εργαζόμενοι να μην πληρώσουν την οικονομική κρίση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Οι απολύσεις η ακρίβεια που σε συνδυασμό με τις πενιχρές απολαβές των εργαζομένων καθιστούν ακόμη και την επιβίωση δύσκολη αποστολή, αποτελούν τις κεντρικές διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, που οργανώνουν οι διοικήσεις των δύο ανώτατων συνδικαλιστικών οργανώσεων, θα γίνει στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, που οργανώνουν οι διοικήσεις των δύο ανώτατων συνδικαλιστικών οργανώσεων, θα γίνει στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Χωριστή εκδήλωση σε μικρή απόσταση οργανώνει το ΠΑΜΕ, με την κεντρική συγκέντρωση να έχει προγραμματιστεί για την ίδια ώρα στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά νωρίτερα θα γίνουν προ-συγκεντρώσεις σε 14 σημεία της πρωτεύουσας.
Σε εφαρμογή έχουν τεθεί οι κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας, όπου γίνονται διακοπές αλλά και εκτροπές της κυκλοφορίας.
Τροποποιήσεις δρομολογίων στα Μ.Μ.Μ.
Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι ηλεκτροδηγοί του ΗΣΑΠ την Πρωτομαγιά, συμμετέχοντας στην απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ.
Σε στάση εργασίας βρίσκονται και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη του προγράμματος των δρομολογίων.
Στάση εργασίας πραγματοποιεί και η Αττικό Μετρό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 23:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Στη Θεσσαλονίκη, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι την Πρωτομαγιά τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.
Ακυρώσεις πτήσεων ανακοίνωσαν και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές λόγω της 24ωρης απεργίας, που έχουν κηρύξει η EΙΣΦ και η ΠΕΙΣΦΑΕ. Η απεργία ξεκίνησε από τις 24:00 της Πέμπτης 30 Απριλίου 2009 και λήγει στις 24:00 της Παρασκευής 1 Μαΐου 2009.
Για πληροφορίες, το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές στα τηλέφωνα 210 9666666 και 801 11 44444.
Τροποποιήσεις στον ΟΣΕ
Τροποποιήσεις δρομολογίων θα γίνουν και στον ΟΣΕ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Για σήμερα, Παρασκευή, αναστέλλονται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια πλην εκείνων των διεθνών αμαξοστοιχιών, που θα γίνουν κανονικά, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεγόμενων "Κοινωνικών Αναγκών".
Συγκεκριμένα:
στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Αθήνας τα 500 και 501
στον άξονα Θεσσαλονίκης - Δικαίων - Θεσσαλονίκης τα 604 και 613
στον άξονα Θεσσαλονίκης - Κοζάνης/Φλώρινας - Θεσσαλονίκης τα 741, 765, 766 και 746 και
στον άξονα Πειραιά - Κιάτου - Πάτρας - Καλαμάτας - Κιάτου - Πειραιά τα 4314/302 και 305/4331.
Για περισσότερες πληροφορίες, το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιβατών στον τηλεφωνικό αριθμό 1110, με τους κατά τόπους σταθμούς ή μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα www.ose.gr.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει Πρωτομαγιάς
Από τις 09:00 το πρωί έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Λόγω των εκδηλώσεων γίνονται διακοπές, αλλά και εκτροπές της κυκλοφορίας.
Οι παρεμβάσεις του κυκλοφοριακού χάρτη
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων και προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Στην Πλατεία Συντάγματος, όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ με ολιγόλεπτη στάση στην Βουλή των Ελλήνων και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων, όπου θα ακολουθήσει πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ με ολιγόλεπτη στάση στην Βουλή και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, όπου θα υπάρξει πορεία προς τα γραφεία του ΥΕΝ.
Στην Πλατεία Λουδοβίκου στον Πειραιά με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά.
Στις Πλατείες Ομονοίας, Κάνιγγος, Βάθης, Λαυρίου και Ηρώων Ελευσίνας.
Στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων στο Πασαλιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου