Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Αιτήματα των κρσατουμένων στις φυλακές Γρεβενών


"Εμείς, κρατούμενοι της φυλακής Γρεβενών, υποβάλλουμε σε εσάς την παρακάτω καταγγελία που αφορά την προσβολή των δικαιωμάτων μας από τη διοίκηση της ανωτέρω φυλακής και θίγει δυσβάσταχτα τις συνθήκες κράτησης μας.

Παρακαλούμε να πράξετε ό,τι απαραίτητο προκειμένου να αρθεί κάθε παράνομη και άδικη ενέργεια σε βάρος μας και να ικανοποιηθούν τα κατωτέρω αιτήματα μας. Επειδή:

1. Δεν έχουμε ιατρική περίθαλψη (στη φυλακή υπάρχουν μόνο δύο νοσοκόμες και κανένας ιατρός).

2. Δεν μας χορηγείται απόδειξη λιανικής πώλησης κατά την...

αγορά των προϊόντων που μας προσφέρει η φυλακή (χωρίς να αποδεικνύει καμία σύναψη σύμβασης με μανάβη ή super market όπως ισχύει στις υπόλοιπες φυλακές αλλά, σε αντικατάσταση της ανωτέρω νόμιμης απόδειξης μας εφοδιάζει με ένα « χαρτάκι » αριθμομηχανής που καταγράφει τις προσθέσεις των τιμών των προϊόντων). Υπό αυτές τις συνθήκες είναι λογικό πως κάποιος υπεύθυνος αισχροκερδεί σε βάρος μας και αδυνατούμε να ελέγξουμε τι πληρώνουμε και που…

3. Επιπλέον, δεν μας προσφέρονται προϊόντα προς αγορά απαραίτητα για τη διατροφή μας, όπως λαχανικά, φρούτα, κρέας και αλλά μόνο κονσερβοποιημένα! επιλεγμένα από ένα στοκ 17 προϊόντων.

4. Είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε επανειλημμένη και παράνομη απόρριψη τακτικών αδειών όλοι εμείς εκτός από εκείνους που έχουν λάβει επαναλαμβανόμενες άδειες στις προηγούμενες φυλακές όπου πιθανώς κρατούνταν.

5. Είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε συχνότατη επιβολή πειθαρχικών εξοντωτικών ποινών – χωρίς καμία επίδειξη επιείκειας, επιείκεια που δεν αναστέλλει αλλά υπηρετεί ορθά την απονομή δικαιοσύνης.

6. Είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μας (σωματικός έλεγχος χρήσης ναρκωτικών ουσιών και γύμνωση μας ενώπιον δέκα! μελών του σωφρονιστικού προσωπικού με στόχο την « ξεφτίλιση » μας και τη ψυχολογική μας καταρράκωση).

Κατόπιν όλων των ανωτέρω γίνεται φανερό πως στη φυλακή των Γρεβενών λειτουργεί η διοίκηση της αρπαχτής, κυριαρχεί η κατάχρηση εξουσίας και η παράβαση καθηκόντων όπου παραβιάζονται καθημερινά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα που θεμελιώνονται στους σωφρονιστικούς και ποινικούς νόμους.

Σ΄ αυτή την κατάσταση που είναι μία καθημερινή εμπειρία - κόλαση για εμάς που αναγκαζόμαστε να τη ζούμε, αδυνατούμε να ακουστούμε, να γίνουμε σεβαστοί από την κοινωνία που δυστυχώς μας βλέπει συχνά, μονάχα ως εγκληματίες και να βρούμε στήριγμα για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα: Ιατρική περίθαλψη, πρόσβαση στην υγεία, στη διατροφή, ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χορήγηση αδειών προκειμένου να ανακουφιστούμε από τις εξοντωτικές ποινές και να επανέλθουμε « φυσιολογικοί » στην κοινωνία…

Παρακαλούμε να επέμβετε τάχιστα για την κατοχύρωση των παραπάνω καθώς μάλιστα διανύουμε αποχή συσσιτίου από την 15η Απριλίου και απεργία πείνας ο ένας από εμάς από την 22η Απριλίου. Είναι αυτονόητο πως τα ψυχικά και σωματικά μας όρια έχουν εξαντληθεί παρόλο που οι υπεύθυνοι με πρωτοστάτη τον κ. αρχιφύλακα, συνεχίζουν τα βασανιστικά τους μέτρα χωρίς οίκτο.

Γρεβενά, 23 Απριλίου 2009

Με τιμή

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου