Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Αεροσκάφος έχασε έναν τροχό κατά την προσγείωση

16 Μαΐου 2009, 20:52
Τρόμαξαν για τα καλά οι επιβάτες της πτήσης 3268 της εταιρίας Colgan Airlines, όταν το αεροσκάφος τύπου Q400 Bombardier έχασε έναν από τους τροχούς του κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη και δύο μέρες αργότερα βγήκε στη δημοσιότητα το video με τις σκηνές από τη στιγμή που ο τροχός αποκολλήθηκε από τον βραχίονα του συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους.

Ευτυχώς για τους επιβάτες ο πιλότος κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς την προσγείωση χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Το αεροπλάνο ρυμουλκήθηκε μέχρι την πύλη αποβίβασης των επιβατών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδικό κουβούκλιο για να επισκευαστεί και να ελεγχθεί από τους μηχανικούς, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Εκπρόσωπος της εταιρίας είπε, ότι κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος δεν κινδύνεψε κατά την προσγείωση, ενώ γνωστοποίησε πως το αεροσκάφος είχε περάσει από όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες συντήρησης.

Πριν τρεις περίπου μήνες, αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας κατέπεσε σε κοντινή περιοχή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 49 επιβάτες και μέλη πληρώματος καθώς και ένας άνθρωπος που βρισκόταν στο έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου