Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

"Χαμός στην Κεφαλονιά"


"Εδώ και δύο μήνες γίνεται πανικός με διαλύσεις δημοτικών συμβουλίων και μεγάλο ξεσηκωμό ολόκληρου του ορεινού κι ημιοορεινού τμήματος του Νομού. Με το πρόσχημα την προστασία του Εθνικού Δρυμού Αίνου προσπαθούν να πάρουν μέτρα σε μια περιοχή ουσιαστικά άσχετη με το Δρυμό που...

φθάνει μέχρι τους οικισμούς που αν περάσουν θα σημάνουν την οικονομική νέκρωση μιας τεράστιας περιοχής από την παραδοσιακή κτηνοτροφία και γεωργία και κατ΄ επέκταση την ερήμωσή της. Ανεσύραν μια ΚΥΑ από το 2003 που δεν έχει καμιά σχέση με την περιοχή και δεν την αποσύρουν γιατί πίσω από την πλάτη του κόσμου είχαν ετοιμάσει όλα τα σχέδια. ΑΠΟΣΥΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΑ . ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΗΣΥΧΕΣ.
Ξεκινήσαμε αυτό τον αγώνα χωρίς χρώμα και χωρίς κόμμα. Κανείς δεν κατάλαβε ότι αυτό που κάνουμε, ο αγώνας που δίνουμε, αφορά τις περιουσίες μας, τις ζωές μας, το μέλλον μας, κι αποφασίστηκαν όλα αυτά για μας χωρίς εμάς. Κανείς δεν μας ενημέρωσε. Κατηγορηθήκαμε ότι δεν ξέρουμε να διαβάζουμε. Ότι πόσο ευτυχισμένοι θα μας κάνει η συγκεκριμένη ΚΥΑ. Τη διαβάζουμε τρεις μήνες τώρα και προσπαθούμε να βρούμε που είναι χρήσιμη για τις περιουσίες μας».
Ζητάνε τη κατάργηση της συγκεκριμένης ΚΥΑ, προσβολή της περιβαλλοντικής μελέτης και της χωροθέτησης στην οποία έχει στηριχθεί. «Ξεκινήσαμε έναν αγώνα και θα τον φτάσουμε μέχρι τέλος»"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου