Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Καταδικάστηκαν οι τρεις ακτιβιστές της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας


6 Μαΐου 2009, 20:49
Ένοχοι για παρεμπόδιση ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας κρίθηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι τρεις ακτιβιστές από τη Βέροια, οι οποίοι στις 6 Ιουνίου του 2007 -ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος- εισέβαλαν στο γραφείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργου Τσιότρα και άδειασαν τρία τσουβάλια αμμοχάλικου από τον Αλιάκμονα.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν οι οικολόγοι, επρόκειτο για μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, που σκοπό είχε να αναδειχτεί το πρόβλημα με τις παράνομες -όπως τις χαρακτήρισαν- αμμοληψίες στην κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα.

Το δικαστήριο επέβαλε σε καθέναν από τους ακτιβιστές -μέλη της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας- ποινή φυλάκισης πέντε μηνών -κατά περίπτωση- με τριετή αναστολή και εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ τη μέρα, αναγνωρίζοντας σ' όλους το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.

Στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν ότι προέβησαν σ’ αυτήν την ενέργεια, προκειμένου να δημοσιοποιήσουν το θέμα με τις παράνομες αμμοληψίες. «Το κάναμε από αγανάκτηση. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος διαμαρτυρίας», κατέθεσε ο ένας από τους κατηγορούμενους.

Πάντως, παρά την καταδίκη τους, όλοι τους δήλωσαν δικαιωμένοι σε ό,τι αφορά στον αγώνα που έδωσαν για το συγκεκριμένο θέμα, διότι -όπως είπαν- λίγες μέρες μετά τη διαμαρτυρία τους στην περιφέρεια, σταμάτησαν οι αμμοληψίες στον Αλιάκμονα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου