Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Παπούλιας: Περιβαλλοντική Δημοκρατία


12 Μαΐου 2009, 12:56
Νέα παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, από το βήμα της Διεθνούς Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενεργειακή Ασφάλεια, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο πρώτος πολίτης της χώρας ζήτησε τη συστράτευση για την προστασία του περιβάλλοντος, επισημαίνοντας την ανάγκη για τη δημιουργία της αποκαλούμενης «περιβαλλοντικής δημοκρατίας».

Ο κ. Παπούλιας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η οικολογική διάσταση δε βρίσκεται στο περιθώριο της πολιτικής ατζέντας των κυβερνήσεων, και επέκρινε κράτη και ηγεσίες για «άφρονα αισιοδοξία μπροστά στις επερχόμενες καταστροφικές εξελίξεις».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην αλιεία, τον τουρισμό και γεωργία, με κόστος που υπολογίζεται στα 18 δισεκατομμύρια ετησίως.

Έμφαση στην ίδρυση ευρωμεσογειακής ενεργειακής κοινότητας έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ενώ ο Δημήτρης Ζεγκέλης, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του London School of Economics, χαρακτήρισε "επιτακτική ανάγκη" τη μείωση κατά 50% των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου μέχρι το 2050.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου