Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

«Μεγάλοι και... γνωστοί!»


Το μυστικό της επιτυχίας του μπάσκετ αποκαλύπτει με συνέντευξή του στο gazzetta.gr ο Παύλος Γιαννακόπουλος και θεωρεί ότι με κάποιες παραλλαγές, θα πρέπει να προωθηθεί και στο ποδόσφαιρο. Τα δύο κλειδιά που θα ανοίξουν την πόρτα των τίτλων είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΑΕ και μέτοχο της ΠΑΕ η...
«απόκτηση μεγάλων και γνωστών ποδοσφαιριστών και να μην μπλέκεται κανείς στα πόδια του προπονητή»! Μίλησε όμως και για...«αγαπημένη οικογένεια» αναφερόμενος στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟ!

-Το μπάσκετ δείχνει το δρόμο και στο ποδόσφαιρο;
« Θα πρέπει πρώτα απο όλα να πούμε ότι τα δύο αθλήματα διαφέρουν. Στο ένα αγωνίζονται 5 αθλητές και στο άλλο 11. Ελπίζω και αισιοδοξώ ότι η νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία στο μπάσκετ θα επιδράσει θετικά και στο ποδόσφαιρο. Μακάρι να γίνει αυτό και να βρεί και στο ποδόσφαιρο η ομάδα το δρόμο της. Θα πρέπει όμως ο προπονητής να δουλέψει ανενόχλητος και χωρίς να μπλέκεται κανείς στα πόδια του, όπως κάνουμε εμείς με τον Ομπράντοβιτς. Και δεύτερον να έρθουν και στο ποδόσφαιρο μεγάλοι και γνωστοί ποδοσφαιριστές. Αυτά ειναι τα μυστικά της επιτυχίας μας».

-Τι ψυχολογία δίνει αυτό το 5ο αστέρι στον Παναθηναϊκό ενόψει πρωταθλήματος;
«Δίνει την καλύτερη-δυνατή ψυχολογία, πρώτα στην ομάδα του Παναθηναϊκού και μετά σε όλους τους φίλους της ομάδας.Δείχνει ακόμη, πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό».

-Η διαιτησία έπαιξε ρόλο ώστε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να «μπεί στο παιχνίδι»;
«Η διαιτησία πραγματικά ήταν μια γραμμή πάνω για να μην πώ περισσότερο, υπερ της αντίπαλης ομάδας. Και έτσι όμως τα καταφέραμε και το κύπελλο ήρθε στα χέρια μας».

-Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν ρίξει περίπου 35 εκατ. ευρώ και ο Ολυμπιακός πήρε την 4η θέση στο final 4 της Ευρωλίγκας. Τελικά, μήπως μόνο τα χρήματα δεν φτάνουν για να φτάσεις στην κορυφή;
«Εύχομαι ο Ολυμπιακός, που είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος, να βρεί το δρόμο του. Η μεγάλη επιτυχία του Παναθηναϊκού οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε και μια πολύ- πολύ αγαπημένη οικογένεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου