Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Με άστατο καιρό η επιστροφή των εκδρομέων



3 Μαΐου 2009, 16:02
Με βροχές και σποραδικές καταιγίδες ξεκίνησε από το μεσημέρι η επιστροφή των Αθηναίων που «δραπέτευσαν» από το κλεινόν άστυ για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Από τις 15:00 το μεσημέρι, παρατηρείται σταδιακή αύξηση της κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα.

Ουρά 500 μέτρων σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στα διόδια Αφιδνών, ενώ στη γέφυρα του Ρίου, η ουρά φτάνει τα 300 μέτρα. Η επιστροφή πάντως αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.

Οι άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός για να διευκολύνουν τους οδηγούς, ενώ σε ισχύ έχει τεθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.


Τα μέτρα της Τροχαίας

Συγκεκριμένα, στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 16:00 έως 23:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας.

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμώνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

δ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χλμ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

ε) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΦΔΧ) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΦΔΧ) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών από τα Διόδια του Ρίο έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου