Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Απάντηση των Παπαροκάδων για την Ηλιάδη



"Εμείς ως πνευματικά παιδιά του π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1ον Ο Γέροντάς μας Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης είναι

πνευματικό ανάστημα του αγωνιστή πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη. Είναι τέτοιος δε ο σεβασμός που τρέφει προς τον πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη που την μία από τις δύο Μονές την αφιέρωσε στον Άγιο Αυγουστίνο Επίσκοπο Ιππώνος.
Ο Γέροντάς μας σας πληροφορούμε ότι ως λαϊκός αλλά και ως κληρικός ουδέποτε επισκέφθηκε καφετέριες, disco, night club, θέατρα, νυχτερινά κέντρα για την προσωπική του διασκέδαση.

2ον Μετά την εκλογή του Μακαριστού πλέον Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, και στα πλαίσια του ανοίγματος που ο ίδιος ο Μακαριστός Χριστόδουλος έκανε προς τη νεολαία, δημιούργησε με την Ευλογία Του, τους γνωστούς "Παπαροκάδες" επισκεπτόμενος τα στέκια της νεολαίας, με στόχο την προσέλκυσή τους στην Εκκλησία.
Προσπάθεια που απέδωσε κατά γενική ομολογία καρπούς, αφού πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι, φιλοτιμούμενοι από το γεγονός ότι ένας κληρικός τους επισκέφθηκε στους χώρους τους, ήρθαν αυτοί εν συνεχεία στην Εκκλησία, ερχόμενοι έτσι σε επαφή με την Αλήθεια του Χριστού και της Εκκλησίας, που ήταν και ο στόχος αυτής της προσπάθειας. Με αυτό το στόχο λοιπόν και όχι για την προσωπική του διασκέδαση, επισκέφθηκε, όχι περισσότερες από δέκα φορές, κατόπιν προσκλήσεως είτε της UNESCO είτε άλλων φορέων, μουσικά στέκια, συναυλιακούς χώρους, γήπεδα και θέατρα.!
Η "επίθεση" αυτή της Εκκλησίας στους χώρους της νεολαίας απέδωσε και μάλιστα αμέσως καρπούς και άρχισαν οι νέοι να επισκέπτονται αυτοί τον χώρο της Μονής μας και της Εκκλησίας γενικότερα και δεν χρειαζόταν πλέον να πάει ο πατήρ Νεκτάριος Μουλατσιώτης στους χώρους τους. Γι’ αυτό και από το 2004 δεν έχει επισκεφτεί πλέον κανέναν τέτοιο χώρο.
Πώς λοιπόν ο adiakritos τον συκοφαντεί ισχυριζόμενος ότι βρίσκεται πρώτο τραπέζι στα νυχτερινά κέντρα κάθε εβδομάδα;

3ον Μπορεί ο κύριος adiakritos να μας ενημερώσει ποια είναι τα τεκνά που περιστοιχίζεται ο Γέροντάς μας; Δίπλα του στέκουν και τον ακολουθούν πάντοτε κληρικοί, ιερομόναχοι, αρχιμανδρίτες και μάλιστα πτυχιούχοι και καταξιωμένοι στο χώρο της Εκκλησίας μας. Την απορία μας θα κληθεί να την απαντήσει ο adiakritos στις αίθουσες δικαιοσύνης, που σύντομα θα φιλοξενηθεί.

4ον Πώς αποκαλεί "αγύρτη παπά" τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, έναν αγωνιστή κληρικό της εκκλησίας μας; Έναν κληρικό που έχει διαθέσει όλη του την περιουσία στην δημιουργία δύο Μοναστικών Καθιδρυμάτων και άλλων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων; Πώς αποκαλεί "αγύρτη" έναν κληρικό ο οποίος έχει βραβευθεί επανειλημμένως από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την προσφορά του στην Εκκλησία και στην κοινωνία; Πώς αποκαλεί "αγύρτη" έναν κληρικό που ακόμα και τον μισθό του διαθέτει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς; Σε όλα αυτά οι υπεύθυνοι του άρθρου θα κληθού! ν να απαντήσουν.

5ον Πολύ σωστά λοιπόν η Αγγελική Ηλιάδη αλλά και πολλοί άλλοι γνωστοί και άγνωστοι, ανώνυμοι και επώνυμοι, μικροί και μεγάλοι, έχουν επιλέξει ως πνευματικό τους τον Γέροντά μας, πατέρα Νεκτάριο Μουλατσιώτη. Μάρτυρες της αγίας ζωής του, είμαστε όλοι εμείς και όλοι αυτοί που τον γνωρίζουν και μπορούν να μιλούν και θα μιλήσουν για το ήθος, την ζωή, τον χαρακτήρα του, την ακτημοσύνη του, και την ιεραποστολή του στον σύγχρονο κόσμο και ιδιαίτερα στους νέους.

"Παπαροκάδες"
Τρίκορφο Φωκίδος 9/5/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου